Τοπικά

Η κυκλοφορία στα δάση απαγορεύεται και η Μητρόπολη Δημητριάδος καλεί τους πιστούς στο λόφο της Επισκοπής

Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και άλση απαγορεύεται μέχρι τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου (και η αστυνομία αναμένει επέκταση του μέτρου και μέχρι τις 16 του μήνα), αλλά η Μητρόπολη Δημητριάδος ανακοίνωσε σήμερα το πρωϊ αγρυπνία στο λόγο της Επισκοπής και απευθύνει κάλεσμα στους πιστούς να μετέχουν στις λειτουργίες.

Με δελτίου τύπου σήμερα το πρωϊ καλεί τους πιστούς “στον καταπράσινο Λόφο της Επισκοπής, όπου θα τελεστούν οι ιερές ακολουθίες για το «Πάσχα του Καλοκαιριού», της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ας ανηφορίσουμε αυτές τις μέρες στον Λόφο της Επισκοπής, ώστε να παρακαλέσουμε και να προσευχηθούμε στην Παναγία μας” αναφέρει η ανακοίνωση.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την προπαραμονή, Παρασκευή 13 Αυγούστου θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση στις 7.30 μ.μ.  Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 14/8 απόγευμα ο μέγας Εσπερινός στις 7.30 μ.μ.   Ανήμερα της μεγάλης εορτής, την Κυριακή 15/8 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7.30 μ.μ. η Ιερά Παράκληση.

Η αστυνομία έχει ενημερωθεί και αναζητείται τρόπος σε συνεννόηση με την Μητρόπολη για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με καταστρατήγηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το