Ελλάδα

Η Κωνσταντοπούλου παρέδωσε στον Παυλόπουλο την απόφαση για δημοψήφισμα

zoi_pavlopoulos

Στο προεδρικό μέγαρο βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να παραδώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο την απόφαση της ολομέλειας της βουλής για το δημοψήφισμα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του κατά το Σύνταγμα, ιδίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α, αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα. «Η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας», υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος θα υπογράψει σήμερα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

«Εχω την χαρά και την τιμή να σας εγχειρίσω την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμη εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή.

Είχα την τιμή να είμαι η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Θα έχετε την τιμή και την χαρά να είσαστε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία», είπε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το