Τοπικά

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα συναντά το Σωματείο «Ιππόκαμπος»

Το Κέντρο Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας σε συνεργασία με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Νομού Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 12 μ., στα γραφεία του Ν. Γάτσου 68 – Ρ. Φεραίου, συνάντηση συνεργασίας των στελεχών του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.
Σκοπός της συνάντησης θα είναι η επίσημη έναρξη της συνέργειας με τίτλο Ευαισθητοποίηση Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Νομού Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» σχετικά με την ένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο πλαίσιο της Κ.Αλ.Ο. και πιο συγκεκριμένα:
-Η ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου σχετικά με τη λειτουργία, τους σκοπούς και το πλαίσιο δράσης του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας.
-Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.
-Η καταγραφή αναγκών Σωματείου στο θεματικό πλαίσιο της προώθησης της ένταξης των μελών του στην αγορά εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παραδοθεί ενημερωτικό Τρίπτυχο Φυλλάδιο Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας και η Προωθητική Αφίσα Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας. Ως αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτή τη δράση προσδιορίζονται: Η ευαισθητοποίηση των μελών του Σωματείου και της ευρύτερης κοινωνίας της Μαγνησίας σχετικά με τις εφαρμογές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας για την εξυπηρέτηση της αυτόνομης διαβίωσης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του θεσμού της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) για την εργασιακή αποκατάσταση ατόμων με κινητική αναπηρία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το