Τοπικά

Η κυβέρνηση ακυρώνει το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ 2

Οι ιδιαίτερα πιεστικές χρηματοδοτικές συνθήκες των ταμειακών διαθέσιμων της Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγούν στην κατάργηση της υλοποίησης της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, όπως αναφέρεται σε απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση που έλαβε ο κ. Μπουκώρος επισημαίνεται ότι λόγω της πιεστικής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα το τελευταίο διάστημα, ο χρηματοδοτικός προγραμματισμός για την κάλυψη των αναγκών προσαρμόζεται με βάση το ύψος των εσόδων του προϋπολογισμού. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην ακύρωση του προγράμματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, λόγω ανικανότητας κάλυψης των προβλεπόμενων δαπανών προς τους δικαιούχους, από πλευράς της κυβέρνησης.

Διοικητικά πρόστιμα σε βάρος κληρονόμων από ΟΤΑ

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το ζήτημα της επιβολής Διοικητικών προστίμων σε βάρος κληρονόμων από τους Ο.Τ.Α. ετοιμάζεται να προσφύγει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με το θέμα ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζεται ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τα αστυνομικά όργανα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εντάσσονται στο πλαίσιο της προστασίας της έννομης τάξης και του σωφρονισμού του παραβάτη. Εντούτοις, με τον θάνατό του παραβάτη εκλείπει ο σκοπός της επιβολής του προστίμου.

Το αρμόδιο Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη το νομικό κενό που υφίσταται και παραθέτοντας εκτενή αναφορά για την κείμενη νομοθεσία, καταλήγει πως προτίθεται να καταθέσει ερώτηση επί του θέματος προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με σκοπό την ενιαία αντιμετώπιση όμοιων περιπτώσεων, βάσει συγκεκριμένων οδηγιών που θα δοθούν προς τους ΟΤΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το