Τοπικά

Η Κοινωφελής του Δήμου Βόλου αρνείται να μεταφέρει παιδί με βαριά αναπηρία

paidia-amea

Για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος Γονέων Α.μεΑ. Βόλου αναγκάζεται να καταγγείλει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. εν μέσω κρίσης, μη  έχοντας άλλο τρόπο θέτει στους αρμόδιους φορείς τα παρακάτω θέματα που οι γονείς και τα παιδιά αντιμετωπίζουν και δυσκολεύουν αφάνταστα την καθημερινότητά τους.
“Το θέμα των παιδιών που έχουν μείνει εκτός δομών είναι τεράστιο. Τα παιδιά μένουν στο σπίτι, δεν έχουν διέξοδο και τα όποια βήματα κοινωνικοποίησης τους πάνε προς τα πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον υπάρχει ένας αριθμός παιδιών που για τους γονείς τους το πόσον των 135 € μηνιαίως που τους επιβλήθηκε να πληρώσουν είναι δυσβάστακτο με αποτέλεσμα και αυτά τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι.
Ποια είναι η ασκούμενη κοινωνική πολιτική; Μας υποσχέθηκαν καινούργια αίθουσα για τη στέγασή τους, είναι Χριστούγεννα και η υπόσχεση μένει μετέωρη. Ίσως είναι πιο πραγματιστικό να ελπίζουμε σε ένα δώρο το Αι Βασίλη.

Άλλο θέμα είναι η μεταφορά συγκεκριμένου παιδιού με βαριάς μορφής αναπηρία. Η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ αρνείται την εξειδικευμένη μεταφορά που απαιτείται για το συγκεκριμένο παιδί. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με την Περιφέρεια.
Όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν και έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή σπρώχνονται κάτω από το χαλί ή αγνοούνται επιδεκτικά Αν οι αρμόδιοι που στελεχώνουν τους φορείς της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου έχουν απόψεις όπως «Δεν βαριέσαι Δελτίο Τύπου είναι θα περάσει αν δεν του δώσουμε σημασία» ή το τραγικότερο «Δεν τα ακουμπάμε δεν τα αγαπάμε αυτά τα παιδιά» να γνωρίζουν ότι αυτή η στάση τους δεν θα τους βγάλει πουθενά διότι εμείς έχουμε εκπαιδευτεί να αγωνιζόμαστε. Και δεν ήμαστε μόνοι. Έχουμε πίσω μας Περιφερειακές Ομοσπονδίες, Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, και Συνομοσπονδίες που ξέρουν να διεκδικούν και να πετυχαίνουν στόχους», τονίζεται σε ανακοίνωση

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το