Τοπικά

Η Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» για τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων και απάντηση

Από τη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Πολλές φορές έχουμε απαντήσει σε κακόβουλα και υποβολιμαία σχόλια που στόχο έχουν να δυσφημίσουν, να ακυρώσουν σχεδιασμούς, να εξυπηρετήσουν επιδιώξεις άλλων και να επιβάλλουν τις δικές τους λύσεις.
Είναι φανερό ότι με τέτοια δημοσιεύματα όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα ενταθεί η προσπάθεια χειραγώγησης των εξελίξεων και επιβολής υποψηφίων δημάρχων.
Σε ένα τέτοιο δημοσίευμα στην εφημερίδα Θεσσαλία ένας δημοκρατικός διάλογος που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στα μέλη της παράταξής μας «Μαζί για τον Βόλο», τόσο για την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της συνέλευσής μας για ευρύτατη συνεργασία όσο και για εξεύρεση του κατάλληλου υποψηφίου, παρουσιάζεται ανυπόστατα ως «σκοτωμός», «διαφωνίες» κλπ.
Διαψεύδοντας τα όσα διοχετεύονται σχετικά με τις δημοκρατικές μας διαδικασίες, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας μας, εμείς θα αποφασίσουμε για όλα τα θέματα τα σχετικά με εκλογές και υποψηφίους, χωρίς κομματικές οργανωτικές παρεμβάσεις. Στη διαδικασία αυτή θα έρθουμε σε επαφή για κοινή κάθοδο γύρω από κοινό πρόγραμμα με όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας. Θα λάβουμε υπόψη μας όλων τις προτάσεις.

Όσον αφορά στις διεργασίες που κάνουν οι άλλοι, κόμματα, παρατάξεις ή και άτομα, τις αναλύουμε, τις αξιολογούμε και προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε.
Ο διάλογος που είναι σε εξέλιξη γίνεται σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον όπου όλες οι απόψεις αναπτύσσονται δημοκρατικά και οι αποφάσεις θα παρθούν στον κατάλληλο χρόνο.
Προφανώς στη διαδικασία αυτή θα υπάρχουν μειοψηφίες και πλειοψηφίες. Αν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι διαφωνούν με αυτό και έχουν να προτείνουν κάποια άλλη διαδικασία όπου ο υποψήφιος δήμαρχος προτείνεται από μια «υπέρτατη αρχή» και γίνεται ομοφώνως αποδεκτός από όλους χωρίς αντιρρήσεις, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους. Έχουν να μας υποδείξουν κάποιο παράδειγμα για μίμιση;».

Απάντηση συντάκτη:
Δεν γνωρίζω τον συντάκτη της επιστολής, αλλά για να χρησιμοποιεί τη «σφραγίδα» της παράταξης προφανώς και έχει την απόλυτη διαβεβαίωση των μελών της ότι ακολουθούν τις «δημοκρατικές» κομματικές εντολές για «σιγή ασυρμάτου»…
Δεν εξηγούν όμως πως είναι δυνατόν να υπάρχει καταγραφή διαλόγων από συζητήσεις και συνεδριάσεις της παράταξης, οι αποφάσεις της οποίας ενδιαφέρουν το αναγνωστικό κοινό. Δυο τινά συμβαίνουν… είτε το ρεπορτάζ είναι απόλυτα εμπεριστατωμένο ή μας αποκαλύπτει τα γεγονότα η γυάλινη σφαίρα και μας δείχνει τον «δρόμο» το κληρονομικό χάρισμα.
Η ανακοίνωση απλά επιβεβαιώνει ένα ακόμη εσωτερικό πρόβλημα μεταξύ της δημοτικής παράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ, στο «μοντέλο» που θέλει η δεξιά να μην γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά. Κομματικές όμως εντολές και γραμμές θα ανταλλάσσουν μεταξύ τους καθώς η εφημερίδα δεν είναι κομματικό όργανο ούτε κυματοθραύστης των εσωτερικών τους προβλημάτων που προσπαθούν να εξάγουν για εκτόνωση της κρίσης.

Σαφέστατα και η εφημερίδα καταγράφει τις εσωτερικές διεργασίες των κομμάτων , τις θέσεις, τις απόψεις, τις διαφωνίες , τα πρόσωπα, τους πρωταγωνιστές, τις κρίσεις, χωρίς να λαμβάνει την άδειά τους. Αυτή είναι η δική της δουλειά. Η δουλειά των παρατάξεων και των κομμάτων είναι εντελώς διαφορετική.
Σίγουρα όμως δεν είναι δουλειά τους να «κρασάρουν» δείχνοντας αδυναμία, όταν γίνεται καταγραφή γεγονότων και διαδικασιών προσπαθώντας να «χειραγωγήσουν» την ενημέρωση και σίγουρα δεν είναι η δουλειά τους να αναζητούν… έστω και με ειρωνική διάθεση συμβουλές για το πως θα επιλέξουν τα κατάλληλα πρόσωπα για να τους εκπροσωπήσουν σε εκλογικές διαδικασίες.
Στο κάτω – κάτω εάν βρίσκονται σε δίλημμα για την επιλογή υποψηφίου ας κάνουν … κουλμπανιά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το