Τοπικά

Η καθαρίστρια που φυλακίστηκε για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, φοιτά πλέον στο Γυμνάσιο

Η καθαρίστρια που οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας με δεκαετή κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού για να διοριστεί στο Δήμο Βόλου, φοιτά στο Γυμνάσιο!
Αυτό αποκάλυψε το μέλος της διοίκησης των  εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, η οποία μίλησε μαζί της τηλεφωνικά.
«Ντρέπεται, ντρέπεται που όλοι πλέον ξέρουν ότι δεν έχει καν πτυχίο Δημοτικού» είπε η κα Καρυδάκη, μιλώντας στον 9,43 Xfm και στην εκπομπή Πολιτικό Ηλεκτροσόκ. Οπως αποκάλυψε, αρχικά πήρε το πολυπόθητο απολυτήριο της Στ’ Δημοτικού και πλέον από τον Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει να φοιτά στο Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με την κ. Καρυδάκη η καθαρίστρια από τις φυλακές της Θήβας έχει άγχος για τα παιδιά της «Μη σκύψετε ποτέ το κεφάλι και συνεχίστε τη ζωή σας κανονικά. Σας ζητάω συγγνώμη για την περιπέτεια που σας έβαλα. Δεν θέλω να στεναχωριέστε για μένα».
«Το μόνο που την ένοιαζε ήταν τα παιδιά της να μην περάσουν την ίδια ζωή με εκείνη, να μην πάνε στο ορφανοτροφείο» τόνισε καθώς την περίοδο που έκανε την παραποίηση στο απολυτήριό της, από Ε’ Δημοτικού σε Στ’ Δημοτικού, τα παιδιά της ήταν ανήλικα. Πλέον, το αγόρι και το κορίτσι είναι μεγάλα, ηλικίας 32 και 34 ετών.

Η κ. Καρυδάκη πρόσθεσε: «Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, εννιά παιδιά ήταν και η ίδια μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο στον Πειραιά. Σε ηλικία 11-12 ετών ήρθε στο Βόλο, παντρεύτηκε στα 16, έκανε δύο παιδιά. Ο άντρας της έχει αναπηρία 67% και μπροστά σε αυτή την κατάσταση ψάχνει να βρει μεροκάματα στην οικοδομή να στηρίξει την οικογένειά της».

«Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν ζημίωσε το Δημόσιο, δούλευε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια» τονίζει η κ. Καρυδάκη η οποία εξέφρασε την ελπίδα της, με αφορμή το ρεπορτάζ του iefimerida.gr «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της».
Επεσήμανε τέλος, ότι ο αγώνας των συναδέλφων της είναι όχι μόνο να αποφυλακιστεί η καθαρίστρια αλλά και να επιστρέψει στη δουλειά της.
Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρενέβη στο ζήτημα και έχει ζητήσει ήδη να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Η κυρία Δημητρίου ζήτησε την απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει για να κινήσει τις διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, η κ. Δημητρίου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το