Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου στο 11ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε σήμερα στο 11ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που στο Forum Center του ξενοδοχείου Park Hotel στο Βόλο. Στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη του συνεδρίου ανέφερε τα εξής:

«Είναι και για μένα ιδιαίτερη τιμή να χαιρετίζω το συνέδριο του πανελλαδικού οργάνου των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.
Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, με την τεράστια ακτογραμμή και τα χιλιάδες λιμάνια, το Λιμενικό Σώμα διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας και του λαού.
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως την καθημερινή προσφορά σας και το γεγονός ότι επιτελείτε με αυταπάρνηση το καθήκον σας, μέσα σε τόσες δυσκολίες και σε συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες.
Γι’ αυτό και είμαστε πάντα ανοιχτοί να ακούσουμε τα προβλήματα και τα αιτήματά σας, που ενδεχομένως θα εκφραστούν και σε αυτήν εδώ τη διαδικασία και θα αποτυπωθούν στα συνεδριακά σας κείμενα.
Γνωρίζουμε βέβαια καλά ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην υπηρεσία της πατρίδας, επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση και τη δημοσιονομική προσαρμογή που ακολουθήθηκε. Και λόγω της δυσκολίας του έργου που επιτελούν, ένιωσαν πολλές φορές αδικημένοι.
Σήμερα που η χώρα βγήκε από τα προγράμματα και η οικονομία ανακάμπτει σταδιακά αλλά σταθερά, μπορούμε να πούμε ότι δημιουργείται το κλίμα και ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, ώστε να αρχίσουν να διορθώνονται αδικίες του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε στην καταβολή των αναδρομικών των ένστολων, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, κάτι που συμπεριλαμβάνει φυσικά το Λιμενικό Σώμα.
Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζουμε ότι είμαστε πάντα στη διάθεση των εκπροσώπων του πανελλαδικού σας οργάνου, για να μιλήσουμε μαζί τους, να καταγράψουμε τα αιτήματά σας και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις.»

Κλείνοντας η κ. Παπανάτσιου ευχήθηκε ολόθερμα καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το