Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου στη 16η γιορτή κάστανου στο Ξουρίχτι

Η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε το Σάββατο στη 16η Γιορτή Κάστανου που διοργάνωσε ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου στο Ξουρίχτι .
Στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη της γιορτής ανέφερε ότι η καλλιέργεια της καστανιάς είναι πολύ σημαντική για το Πήλιο αλλά και για τη Μαγνησία και την Ελλάδα γενικότερα, καθώς το ελληνικό κάστανο έχει πολύ καλή ποιότητα και εξάγεται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές βοηθώντας την οικονομία της χώρας μας αλλά και τη τοπική ανάπτυξη της περιοχής. Το υψηλής ποιότητας κάστανο που παράγεται στο Πήλιο συνδυαζόμενο και με τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα, δίνουν προστιθέμενη αξία στα ιδιαίτερης ομορφιάς χωριά του Πηλίου και αποτελούν μοχλό της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Η κ. Παπανάτσιου επεσήμανε ότι προς το σκοπό της ενίσχυσης των παραγωγών του κάστανου ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καλλιέργειας δίνεται ήδη από το 2017 συνδεδεμένη ενίσχυση στη καλλιέργεια της καστανιάς ύψους 13,7 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στους συνεταιρισμούς που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και θα εφαρμοστεί από 1/1/2019 είναι ένα ακόμη κίνητρο για τη δημιουργία και την ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων που θα διακινήσουν και θα προωθήσουν στις αγορές τα αγροτικά μας προϊόντα.
Η κ. Παπανάτσιου καταλήγοντας τόνισε ότι η σημερινή εκδήλωση δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του Ξουριχτίου και συνεχάρη στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, τους τοπικούς φορείς και τους καστανοπαραγωγούς για τη διοργάνωση της 16ης γιορτής κάστανου.

Η υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας  Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε τη Κυριακή 28-10-2018 στα Τρίκαλα όπου παρακολούθησε τη Μαθητική Παρέλαση εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση.
Από τα Τρίκαλα η κ. Παπανάτσιου έκανε τη παρακάτω δήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου :

Η 28η Οκτωβρίου πρέπει να αποτελεί πηγή διδαγμάτων από το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον. Ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε, καθώς οι ακραίες φωνές πληθαίνουν και ο φασισμός προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.
Το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού τότε, υπήρξε η απαρχή για έναν αγώνα δίχως αύριο, ζωντανή απόδειξη του ηρωισμού και του πατριωτισμού, της ελεύθερης και δημοκρατικής συνείδησης του Λαού μας.

Δεν ξεχνάμε όσες και όσους αγωνίστηκαν. Με τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή και τις προοδευτικές δυνάμεις από δίπλα, κερδήθηκε ο αγώνας για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία. Ιδέες που νίκησαν τα βαριά άρματα του σκοταδισμού και του φασισμού.
Δεν ξεχνάμε ακόμη τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού στη διάρκεια του πολέμου και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις δίκαιες αποζημιώσεις μας.
Η συλλογική μνήμη πάντα είναι οδοδείκτης για το σήμερα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα να αγωνιστούμε απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το