Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου για τον διορισμό επιβλέποντος μηχανικού σε έργα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Επιστολή προς το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δ. Κολυνδρίνη απέστειλλε η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου για το θέμα του ορισμού επιβλέποντος μηχανικού στα έργα του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία του 2018.

Στην επιστολή της η κ. Παπανάτσιου αναφέρει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου το 2018 δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε καίριες υποδομές και στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Η ανταπόκριση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση εγκρίνοντας χρηματοδοτήσεις για αποκατάσταση των ζημιών αλλά όσον αφορά το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, παρά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών και την ανάδειξη εργολάβων για έργα που έχει αναλάβει, η έναρξη των έργων καθυστερεί σημαντικά, για εξάμηνο ή και έτος, λόγω του μη ορισμού επιβλέποντος μηχανικού.

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι τρία σημαντικά έργα που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών από την θεομηνία για τις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Ανηλίου και Τσαγκαράδας, τρία έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν για να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον σε παρόμοια καιρικά φαινόμενα καθυστερούν λόγω μη ορισμού επιβλέποντος μηχανικού και ότι οπως είναι αναμενόμενο και από το θεσμικό της ρόλο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας οφείλει να διενεργήσει προς τη κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος που υφίσταται, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.
Τέλος η Βουλευτή ζητεί από τον κ. Περιφερειάρχη και την κ. Αντιπεριφερειάρχη να εξετάσουν το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να βρεθεί λύση με τον ορισμό επιβλέποντος μηχανικού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να υπάρξει η δυνατότητα ολοκλήρωσης των τριών σημαντικών έργων για το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το