Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου για τις ζημιές στο Ανατολικό Πήλιο από την κακοκαιρία

Τις πληγείσες από την τρέχουσα κακοκαιρία περιοχές του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή 10-10-2021, η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κα Κατερίνα Παπανάτσιου από όπου έκανε τη παρακάτω δήλωση:

Κατά την επίσκεψή μου στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου διαπίστωσα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή λόγω των υψηλών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών που άγγιξαν πανελλήνιο ρεκόρ.
Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και πολύ προβληματισμένοι. Πολλοί δρόμοι στο επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο είναι απροσπέλαστοι. Σημαντικές ζημιές υπάρχουν και στο δρόμο Ζαγοράς – Χορευτού και σε δρόμο της Μακρυρράχης.
Δυστυχώς η περιοχή βρίσκεται στη μέση της συλλογής του μήλου και στην αρχή της συλλογής του κάστανου. Οι αγρότες αδυνατούν να φτάσουν στα χωράφια τους να συλλέξουν την παραγωγή τους και να την μεταφέρουν εγκαίρως στα ψυγεία του Συνεταιρισμού. Οι σοδιές, για τις οποίες όλο το χρόνο δούλεψαν, κινδυνεύουν. Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν “σπάσει” σε πάρα πολλά σημεία.

Η αποκατάσταση των ζημιών από τις παρόμοιες καταστροφές του 2018 δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί παρά την επαρκή και γρήγορη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις συνεχείς κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις τα τελευταία 2 χρόνια.

Η κλιματική κρίση με τα ακραία φαινόμενα που εμφανίζει δυστυχώς χτύπησε για άλλη μια φορά το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Δήμαρχο του Ρήγα Φεραίου μου επιβεβαίωσε ότι και τα χωριά του Βορειοανατολικού Πηλίου Κεραμίδι, Καμάρι, Βένετο, έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι Δήμοι πρέπει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βοηθηθούν και να υποστηριχθούν οι κάτοικοι της περιοχής σε οτιδήποτε χρειαστούν. Επίσης πρέπει άμεσα να προβούν σε έργα και ενέργειες, με τις απαραίτητες άμεσες χρηματοδοτήσεις, για τη θωράκιση του Πηλίου έναντι της κλιματικής αλλαγής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το