Τοπικά

Η Κατερίνα Παπανάτσιου για την επίθεση σε εφοριακό: «Η υποβάθμιση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών αυξάνει την ένταση τέτοιων φαινομένων»

Mε τον πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών Κώστα Βαΐτση και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή επικοινώνησε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου μετά την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ στον Πλατανιά από επιχειρηματία.
Παράλληλα απέστειλε επιστολή στον τοπικό σύλλογο με την οποία εξέφρασε την συμπαράστασή της για ό,τι συνέβη.
Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η κ. Παπανάτσιου αναφέρει:

«Η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, που νομοθετήθηκε το 2018 και καθιστά επιβαρυντικές τις περιπτώσεις βίας, απειλής ή εξύβρισης σε βάρος ελεγκτών, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ήταν ένα δίκαιο αίτημα, που έγινε πράξη με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος.
Δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν. Σε μία κρίσιμη περίοδο όμως, η υποβάθμιση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και η συνειδητή απαξίωση του έργου τους, το μόνο που μπορεί να επιφέρει, είναι η αύξηση της έντασης τέτοιων φαινομένων. Γεγονός που εντείνει όχι μόνο την απαξίωση μιας μερίδας πολιτών απέναντι στο κρατικό μηχανισμό φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και την απαξίωση απέναντι στους ίδιους τους συμπολίτες τους, τους εργαζόμενους

Η εξασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, από κάθε είδους αυθαιρεσία, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας για μας. Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά, σε κάθε επίπεδο, για την πλήρη επίτευξη αυτού του στόχου τα οποία είναι πάντα θέμα συζήτησης με τους ίδιους τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το