Κόσμος

Οι καλύτερες εταιρείες για εργαζόμενες μητέρες

mitera

Η εξισορρόπηση δουλειάς και οικογένειας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά κάποιες εταιρείες προσπαθούν να σταθούν φιλικά προς τις εργαζόμενες μαμάδες.

Το περιοδικό Working Mother (Εργαζόμενη Μητέρα) δημοσίευσε την ετήσια λίστα των 100 Καλύτερων Εταιρειών, επιλέγοντας τους καλύτερους εργοδότες με κριτήρια την ελαστικότητα, την άδεια με αποδοχές, τις προοπτικές ανέλιξης και τις παροχές για τη φροντίδα του παιδιού.

«Φέτος, δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην ελαστικότητα και στα προγράμματα ανέλιξης των γυναικών» λέει η Τζένιφερ Όουενς, διευθύντρια της Working Mother Media.

Οι εταιρείες της λίστας προσφέρουν στις μαμάδες οχτώ εβδομάδες άδειας με αποδοχές. Ο μέσος όρος της άδειας πατρότητας με αποδοχές είναι τρεις εβδομάδες.

Η λίστα, που φέτος κλείνει 30 χρόνια ύπαρξης, βασίζεται σε ένα ερωτηματολόγιο 500 ερωτήσεων. Για να συμμετάσχει, μια εταιρεία πρέπει να προσφέρει τουλάχιστον μια εβδομάδα άδειας μητρότητας με αποδοχές και να απασχολεί 500 εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

Η Όουενς τονίζει ότι οι εταιρικές πολιτικές υπέρ της οικογένειας υπερβαίνουν το να δίνει απλώς μια εταιρεία άδεια με αποδοχές.

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείς να προσφέρεις για να υποστηρίξεις το εργατικό σου δυναμικό. Το βασικό είναι να υπάρχει μια εταιρική κουλτούρα που να υποστηρίζει τη λήψη της άδειας, και όχι να την αποθαρρύνει».

Ιδού οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Working Mother για το 2015:

Abbott
Deloitte
Ernst & Young
General Mills
IBM
KPMG
McKinsey
PwC
WellStar Health System
Zoetis
Πηγή www.fortunegreece.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το