Τοπικά

Η Κ. Παπανάτσιου για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Δευτεροβάθμια Υγεία: “Καθοδηγείτε τους πολίτες προς τα ιδιωτικά ιατρεία”

Ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων για το νομοσχέδιο σχετικά με τις αλλαγές στην Δευτεροβάθμια Υγεία πραγματοποίησε η Βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου. Η πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθούνται στο νομοσχέδιο λέγοντας πως αποτελούν ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η Βουλευτής Μαγνησίας έκανε σκληρή κριτική στις βασικές «μεταρρυθμίσεις» του νομοσχεδίου λέγοντας πως «Με τα άρθρα 7 & 10 οποία έχουμε τη κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του ΕΣΥ, ενώ επιτρέπεται σε ιδιώτες γιατρούς να μπορούν να εργάζονται με μερική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας.»

Συνεχίζοντας η πρώην Υπουργός σχολίασε και την πιλοτική λειτουργία απογευματινών χειρουργείων. «Ξεκινάτε πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή από τους πολίτες. Το παραπάνω σχέδιο μεταφράζεται σε αμοιβή περίπου 600€ για γιατρό και αναισθησιολόγο, όπως έχετε αναφερθεί από το Υπ. Υγείας. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο μια πρόσθετη παροχή όπως το απογευματινό χειρουργείο που θα έπρεπε να παρέχεται από το κράτος δωρεάν να μεταβιβάζεται στους πολίτες και πολύ φοβόμαστε ότι το μόνο που θα καταφέρετε στο τέλος είναι η ελαχιστοποίηση των «δωρεάν» πρωινών χειρουργείων. Και δεν τα λέει μόνο η αντιπολίτευση αυτά αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος.»
Κλείνοντας η κα Παπανάτσιου σημείωσε πως το μόνο που καταφέρνετε με τις μεταρρυθμίσεις σας είναι καθοδηγείτε τους πολίτες προς τα ιδιωτικά ιατρεία. Δεν αποτελεί οικονομική ενίσχυση στους ιατρούς η δυνατότητα ετεροαπασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εάν ήθελε η κυβέρνηση την ενίσχυση των εισοδημάτων θα υιοθετούσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για αρχικό μισθό των ιατρών στα 2.000€, κίνητρο ισχυρό για να στελεχώσουμε όπως πρέπει τα νοσοκομεία μας, αλλά και τα άγονα ιατρεία στα οποία υπάρχει σημαντικό πρόβλημα που ίσως χρειάζεται και περεταίρω συζήτηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το