Ελλάδα

Η ιστορία του προσφυγόπουλου με τη φανέλα του Άρη – Η ανάρτηση του Έλληνα που του τη χάρισε

aris_11

Ένα προσφυγόπουλο στην αγκαλιά του πατέρα του, πεσμένο στο έδαφος από την τρικλοποδιά μιας εικονολήπτριας. Στα σύνορα της Ουγγαρίας, με τη φανέλα του ΑΡΗ να καλύπτει το κορμί του. Η ιστορία που συγκλόνισε την Ευρώπη, παίρνει πιο δραματικό χαρακτήρα από τον Ελληνα που δώρισε την μπλούζα στον πιτσιρικά και τον τρόπο με τον οποίο αφηγείται την περιπέτεια.

Το γύρο του κόσμου έκανε η εικόνα με την εικόνα του πατέρα να πέφτει στο έδαφος έχοντας αγκαλιά τον μικρό γιο του, από την τρικλοποδιά μια εικονολήπτριας. Οπως φάνηκε μάλιστα χαρακτηριστικά στο βίντεο, ο μικρός φορούσε μια φανέλα του ΑΡΗ, απόδειξη πως για να φτάσει μέχρι τα ουγγρικά σύνορα, είχε περάσει πρώτα από την Ελλάδα.

Τις λεπτομέρειες της συγκινητικής διαδρομής έφερε στη δημοσιότητα ο άνθρωπος που χάρισε την μπλούζα στο προσφυγόπουλο. Ο Αγγελος Μισιρλής, πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών του συλλόγου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook γνωστοποίησε πως συνάντησε τον πιτσιρικά με τον πατέρα του και ότι το μόνο που είχε να του προσφέρει ήταν αυτή η φανέλα.

«Η ιστορία μια κίτρινης φανέλας…

Ξεκίνησε πατέρας κ γιος έξω από την Δαμασκό, διέσχισε την Τουρκία και έφθασε στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό, έφθασαν στην Κω, κομμάτια πεινασμένοι, διψασμένοι αλλά οι δυο τους θηρία συνεχίσανε, φτάσανε Αθήνα κ από εκεί Θεσσαλονίκη.

Με λεωφορείο έξω από το Πολύκαστρο κ από εκεί με τα πόδια Ειδομένη. Και εκεί από τύχη τους είδα στην ουρά περάσανε τα σύνορα Ειδομένη Fyrom κ συνέχεια πήγανε Γευγευλη. Εκεί τους γνώρισα στο τρένο, δεν είχα τίποτα εκτός από μια φανέλα του θεού Άρη, αυτήν είχα αυτή έδωσα με μια ευχή: “Αγόρι μου δεν έχω να σου δώσω τίποτα εκτός από την φανέλα του θεού Άρη σου την δίνω σαν ενθύμιο, να θυμάσαι την Ελλάδα, τους Έλληνες κ τον θεό Άρη”.

Με είδε, την πήρε κ με ευχαρίστησε, χωριστήκαμε στο Ταμπανόφσκι στα σύνορα Fyrom – Serbia, ώσπου ξαφνικά είδα τον πιτσιρικά με την κίτρινη φανέλα στην Ουγγαρία, αγκαλιά στον πατέρα του να τον ρίχνουνε κάτω…

Αγόρι μου θα πέσεις πολλές φορές αλλά πάντα θα βρίσκεις τα άντερα κ θα σηκώνεσαι,

ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…

έκλαψα… Μακάρι να σε ξανασυναντήσω».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το