Τοπικά

Η υποχρηματοδότηση του έργου της Κάρλας σηματοδοτεί κίνδυνο απένταξης του έργου από χρηματοδοτήσεις

λίμνη κάρλα

Την ανάγκη να υπάρξει αύξηση του ορίου πληρωμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατά τουλάχιστον 30 εκ. € (από 60 εκ. € σε 90 εκ. €) ώστε να διασφαλιστεί η  απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου της Κάρλας εντός του 2015 επισημαίνει με επερώτησή του στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος.

-Το όριο πληρωμών της Περιφέρειας για το 2015 έχει καθορισθεί στα 60 εκ. € και είναι πολύ περιορισμένο ώστε να καλύψει τα ήδη υπάρχοντα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα οποία, σημειωτέον, πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30/10/2015.

-Η μεταφορά των πράξεων του έργου «Επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας» θα πρέπει να συνοδεύεται και από αντίστοιχη μεταφορά πόρων (ορίου πληρωμών) ώστε η περιφέρεια να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συγκεκριμένων πράξεων.

-Επίσης η μεταφορά των πράξεων σε Συλλογική απόφαση της Περιφέρειας συνεπάγεται και επιβάρυνση του Εθνικού σκέλους του ΠΔΕ της Περιφέρειας κατά 10 εκ. €, δεδομένου ότι προβλέπονται συνοδές δράσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν θα λάβει σχετική απόφαση αύξησης του ορίου πληρωμών της Περιφέρειας για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο. Παράλληλα επισημαίνει ότι σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης μέχρι 31/12/2015 και απένταξης του έργου της Κάρλας, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να επιστρέψει 240.000.000 € στην Ευρωπαϊκή Ένωση ποσό που έχει κοστίσει το έργο έως σήμερα, γεγονός που θα επιφέρει τεράστια δημοσιονομική επιβάρυνση στον ήδη προβληματικό και αδύναμο κρατικό προϋπολογισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το