Οικονομία

Η Iheartmedia εξαγοράζει την Radiojar

Το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund («PJ Tech Catalyst»), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund ανακοινώνει την πώληση της Radiojar στην iHeartMedia.
Η Radiojar είναι μία από τις πρώτες ελληνικές startup τις οποίες στήριξε το PJ Tech Catalyst. Πρόκειται για μία πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και λειτουργίας διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών με εύκολο και μοντέρνο τρόπο. Συνδυάζει ένα σύνολο υπηρεσιών όπως, αυτοματισμό ροής, διαχείριση παραγωγών, λογισμικό παραγωγής εκπομπών, streaming, στατιστικά, αναφορές, εργαλεία προβολής του σταθμού στο διαδίκτυο με πρόσβαση μόνο μέσα από ένα απλό PC ή tablet.

H iHeartMedia είναι η ηγετική εταιρεία ήχου στις Η.Π.Α. και η Radiojar θα περάσει στον έλεγχο της θυγατρικής της iHeartMedia, της RCS, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής λογισμικού εκπομπής και μετάδοσης μέσω webcast, εξυπηρετώντας περισσότερες από 14.000 εταιρείες εκπομπής, ψηφιακής, τηλεοπτικής, καλωδιακής και δορυφορικής μουσικής παγκοσμίως.

Με τα εξελιγμένα cloud-based assets και την τεχνολογία της Radiojar, η iHeartMedia και οι πελάτες της RCS θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια πλατφόρμα για να συνδυάζουν ή να αναλύουν εύκολα μεμονωμένα στοιχεία ήχου όπως φωνητικά κομμάτια από DJs, μουσική και ραδιοφωνικές εκπομπές για τη δημιουργία, τη διαχείριση, τη διανομή και τη δημιουργία εσόδων από ροές, podcasts και άλλο περιεχόμενο ήχου σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε.
Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Radiojar θα εξακολουθήσει να παρέχει εργαλεία που επιτρέπουν σε ανεξάρτητους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ιδιώτες να δημιουργούν άμεσα τους δικούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και να μεταδίδουν από οπουδήποτε στον κόσμο.

«Με την χρηματοδοτική και στρατηγική υποστήριξη του PJ Τech Catalyst από το 2013, η Radiojar κατάφερε να αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα υψηλής αξίας και να τα διαθέσει με επιτυχία τόσο στη ελληνική αγορά όσο και σε αγορές του εξωτερικού και κυρίως στις ΗΠΑ. Η Radiojar αποτελεί απόδειξη ότι με επιμονή στη καινοτομία, όραμα, και σκληρή δουλειά οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να διαπρέψουν στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Ίων Τσάκωνας, Διευθύνων Σύμβουλος του Piraeus Jeremie Tech Catalyst Fund. «Είμαστε υπερήφανοι που όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε με την εξαιρετική ομάδα της Radiojar συνεισφέροντας και εμείς από τη πλευρά μας με κάθε τρόπο, ώστε να μπορέσει η εταιρία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, να αναπτυχθεί δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και τελικά και τελικά να συνεχίσει την πορεία της ως μέλος του ομίλου iHeartMedia.».

Από την δική του πλευρά, ο Στάθης Κουτσογεώργος, Διευθύνων Σύμβουλος της Radiojar, δήλωσε: «Σήμερα, η Radiojar είναι ενθουσιασμένη που ενώνει τις δυνάμεις της με την μεγαλύτερη εταιρεία ήχου στην Αμερική – iHeartMedia, καθώς και την RCS – μια εταιρεία που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την καινοτομία του λογισμικού, με την οποία μοιραζόμαστε ένα όραμα για τη σημασία των cloud-based τεχνολογιών και προσβλέπουμε στην ευκαιρία να εξελιχθούμε και να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό.”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το