Πολιτισμός

Η Γιώτα Πάντου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και της δασκάλας τους κυρίας Φρόσως Στάμου βρέθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η συγγραφέας και ξεναγός Γιώτα Πάντου για να διανείμει δωρεάν το τελευταίο της βιβλίο «ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ Παιδικές Ιστορίες από τα Χρόνια της Επανάστασης» που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και υλοποιήθηκε με χορηγό την Χαλυβουργία Ελλάδος.

Η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για την Επανάσταση του 1821 στο Πήλιο και για το τι έχει μείνει από εκείνη την εποχή, τα μνημεία δηλαδή και τα ιστορικά τοπόσημα που μπορούμε να δούμε σήμερα γύρω μας. Κατόπιν διάβασε στα παιδιά μια ιστορία από το βιβλίο της, απάντησε στις ερωτήσεις τους για το πώς εμπνεύστηκε το βιβλίο και υπέγραψε ένα ένα τα αντίτυπα με προσωπική αφιέρωση σε κάθε μαθητή και μαθήτρια.

Την ίδια μέρα, η συγγραφέας είχε μια πιο σύντομη συνάντηση με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 29ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στους οποίους επίσης έδωσε αντίτυπα από το βιβλίο και τους ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το