Πολιτισμός

Οι “γυναίκες” του Γαβρά γυρίζουν ταινία στη Θεσσαλονίκη

gavras

Ο Κώστας Γαβράς, η σύζυγός του Μισέλ και η Γαλλοαλγερινή σκηνοθέτις Ραϊάνα μαζί με ένα κινηματογραφικό επιτελείο επανδρωμένο μόνο με γυναίκες έρχονται την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Η συμπρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας της Ραϊάνα Ομπερμάγερ «Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω», μια παραγωγή του ζεύγους Γαβρά μέσω της εταιρείας τους KG Productions, καθώς και της Φένιας Κοσοβίτσα (από την ελληνική πλευρά) της εταιρείας Blonde Productions.

Το φιλμ θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στο ξακουστό μνημείο Μπέη Χαμάμ από τις 22 Ιουνίου έως τα τέλη Ιουλίου με πρωταγωνίστριες γυναίκες ηθοποιούς από την Αλγερία αλλά και από την Ελλάδα, κυρίως σε βοηθητικούς ρόλους. Το φιλμ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το επιτυχημένο ομώνυμο θεατρικό έργο της Ομπερμάγερ που ανέβηκε στη Γαλλία το 2010 και παρουσιάστηκε στη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η ιστορία αφορά εννέα Αλγερινές κατά τη διάρκεια μιας μέρας τους στο τουρκικό χαμάμ. Η κοινωνική και η σεξουαλική καταπίεση των γυναικών αλλά και η κακοποίηση στο πλαίσιο ενός φονταμενταλιστικού ανδροκρατούμενου περιβάλλοντος είναι το κυρίαρχο θέμα. «Πήγαμε όλοι να δούμε το θεατρικό της Ραϊάνα το 2010. Μας άφησε άφωνους.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το