Ελλάδα

Η Γεροβασίλη ζητεί εξηγήσεις για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή (video)

Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την νέα επίθεση του Ρουβίκωνα κατά της Βουλής των Ελλήνων το μεσημέρι της Τρίτης.
Πηγές του υπουργείου μιλώντας στο Open TV έλεγαν ότι η κ. Γεροβασίλη «άστραψε και βρόντηξε, ενώ τηλεφώνησε η ίδια στους στρατηγούς και ζήτησε να μάθει πως τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν στο προαύλιο της Βουλής να πετάξουν τις μπογιές τους και να φύγουν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κ. Γεροβασίλη αφήνει ανοιχτό το πως θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν. Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ -που διατάχθηκε νωρίτερα το μεσημέρι- μεταξύ άλλων θα ελεγχθεί εάν είχαν κατανεμηθεί οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φρουρά του κτιρίου με τον τρόπο που πρέπει. Να σημειωθεί ότι στη φρουρά της Βουλής τις τελευταίες μέρες προστέθηκε επιπλέον ενίσχυση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Επίσης προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία έχουν ως εξής:

Που ήταν αυτοί οι αστυνομικοί;
Ποιος ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων εκείνη την ώρα για να μπορέσει να συντονίσει τη δράση της αστυνομίας μέσα και έξω από τη Βουλή;
Tέλος η εντολή που έχει δοθεί είναι «να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το