Ελλάδα

Η Ευρώπη «φλέγεται» και στην Ελλάδα… 37 βαθμοί και 111 χλμ ριπές ανέμου

Καιρός: Μια κλασική καλοκαιρινή ημέρα στη χώρα μας με αρκετή ζέστη στα ηπειρωτικά και ισχυρό μελτέμι στα ανατολικά και το Αιγαίο είναι η Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, αλλά και τη Νότια Κρήτη (Χάρτης 1), με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Παράλληλα, το μελτέμι έπνεε με εντάσεις που έφτασαν τα 111 km/h στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ σε πολλές περιοχές οι ριπές ξεπέρασαν τα 80 km/h (Χάρτης 2). Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου, που κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 27/06 παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Τέταρτη ημέρα καύσωνα στην Ευρώπη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θερμό κύμα στην Δυτική Ευρώπη την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και περιοχές της Γαλλίας, της Βόρειας Ισπανίας και της Ιταλίας καταγράφουν θερμοκρασίες άνω των 40°C με ιδιαίτερα υψηλές τιμές του δείκτη δυσφορίας λόγω υψηλών επιπέδων υγρασίας. Ειδικότερα στην Γαλλία πολλά θερμοκρασιακά ρεκόρ αναμένεται να καταρριφθούν την Πέμπτη, όχι μόνο ως προς τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας αλλά και της μέσης θερμοκρασίας ενός 24ώρου.

Στην περιφέρεια Βαρ της Νοτιοανατολικής Γαλλίας ήδη στις 14:00 τοπική ώρα τα θερμόμετρα δείχνουν τιμές άνω των 40°C, με 42°C στην πόλη Κοτινιάκ. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις αναμενόμενες μέγιστες θερμοκρασίες αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης 27/06:

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το