Άρθρα

Η εξέλιξη της πανδημίας και οι ευθύνες της κυβέρνησης

Του Γιάννη Κάιρα 

Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο με την εξέλιξη του ιού και των θυμάτων αυτού, δείχνουν τα καίρια λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ κατά την διάρκεια μεταξύ των δύο κυμάτων της Πανδημίας.
Είναι σαφές ότι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι προσωπικές ατομικές ελευθερίες μας, ώστε να καλυφθούν οι πολιτικές συνολικές ευθύνες ενός χρόνιου διεφθαρμένου κομματικό – πολιτικού συστήματος που δολοφόνησε χρόνια τώρα την δημόσια υγεία προς τέρψιν της οικονομικής Ελίτ.

Το χτύπημα στην ελληνική οικογένεια είναι ολέθριο καθώς ο οικονομικός κυκεώνας ακολουθεί κατά πόδας αυτή της δημόσιας υγείας.
Συμπολίτες μας εν μια νυκτί έχουν πτωχεύσει και κανένα επίδομα πείνας επικοινωνιακού σκοπού του Πρωθυπουργού δεν θα φτάσει επ ουδενί για να καλύψει καν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενός νοικοκυριού.
Από την μια τα θύματα του φονικού Ιού πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα καθώς οι ΜΕΘ των ηρωικών Γιατρών και νοσηλευτών γέμισαν ασφυκτικά και από την άλλη η οικονομία τοπικά και πανελλαδικά έχει δεχθεί το μοιραίο χτύπημα..
Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πολλαπλάσιες και σε βάθος χρόνου που θα φανούν στο εγγύς μέλλον.

Ο λαός μας αυτό που πρέπει να κάνει την δεδομένη αυτή χρονική στιγμή είναι να μείνει ασφαλής και υγιής παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης με σοβαρότητα και ψυχραιμία που τον διέκρινε πάντα στις κρίσιμες καμπές της ιστορίας μας.
Είναι αδήριττος ανάγκη να διαφυλάξει μέσα του , την φλόγα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Εργασιακών Δικαιωμάτων , ώστε να διεκδικήσει ξανά με επιμονή και αγώνα αφού το Καθεστώς Κυβέρνησης και οικονομικής Ελίτ που τα έχει υφαρπάξει δεν είναι διατεθειμένο να τα δώσει πίσω σε εμάς αμαχητί.
Προέχει να βγούμε αλώβητοι και υγιείς από αυτή την σκληρή δοκιμασία ώστε να χτίσουμε μετά ξανά το μέλλον αυτής της χώρας, χωρίς να ξεχάσουμε ποτέ, ποιοί μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

*Ο Γ. Κάιρας είναι μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας και του κινήματος ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών και της ιδιωτικοποίησης του Νερού

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το