Τοπικά

Η εξέλιξη της κτηματαγοράς στην εκπομπή «Η Θεσσαλία για την οικονομία»

Για την εξέλιξη της κτηματαγοράς στη Μαγνήσια μίλησε χθες στην εκπομπή «Η Θεσσαλία για την οικονομία» ο πολιτικός μηχανικός και κατασκευαστής κ. Γιώργος Παπακώστας ο οποίος απάντησε στα ενδιαφέροντα θέματα που τέθηκαν από τους παρουσιαστές, τον καθηγητή Οικονομικών κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη και τον οικονομολόγο κ. Βασίλη Δανό.
Ο κ. Παπακώστας υπογράμμισε ότι η κτηματαγορά «ζεσταίνεται» ξανά και συμπλήρωσε πως «αυτό που βλέπουμε είναι η αγορά οικοπέδων για την κατασκευή, ενώ η αντιπαροχή δεν λειτουργεί».
Επίσης ανέφερε πως «οι τράπεζες έχουν ξανά τη διάθεση για να διαθέσουν δάνεια, αλλά σε νοικοκυριά με οικονομική δυνατότητα. Βέβαια τα επιτόκια δεν είναι τόσο φιλικά προς τον πολίτη, αν και στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να έχουμε πτώση».
Ο κ. Παπακώστας είπε ότι εντός του άμεσου χρονικού διαστήματος θα δούμε στην περιοχή μας να ξεφυτρώνουν οικοδομές με μικρά διαμερίσματα για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει ήδη. Επίσης στο κέντρο του Βόλου θα υπάρξει μια μεγάλη ανοικοδόμηση για τις ανάγκες των φοιτητών και του Airbnb. Βέβαια για να στεγαστούν αυτά τα ακίνητα πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα οικόπεδα. Και λόγω της μεγάλής ζήτησης η τιμή των οικοπέδων που χάθηκε μέσα στην κρίση, πήρε πάλι τα πάνω της. Και η τιμή του οικοπέδου θα συμπαρασύρει και τις τιμές των ακινήτων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το