Τοπικά

Η ΕΒΟΛ θα προσφέρει 700 αμνοερίφια σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Επτακόσια αμνοερίφια θα διαθέσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου και η ΕΒΟΛ για την περίοδο του Πάσχα, σε οικογένειες της Μαγνησίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και της Γαλακτοβιομηχανίας, κ. Νικήτας Πρίντζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα (20-3-2019) το μεσημέρι και στην οποία αναφέφθηκε ακόμη, στα θετικά οικονομικά στοιχεία για την ΕΒΟΛ που καταγράφηκαν το 2018, αλλά και στην αρνητική – έως απογοητευτική, όπως είπε – γενικότερη κατάσταση της αγροτοκτηνοτροφίας στη χώρα.

Όσον αφορά στην προσφορά ενόψει Πάσχα, διευκρίνισε ότι τα αμνοερίφια θα διανεμηθούν μέσω των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας και της Μητρόπολης Δημητριάδος. Τα σφάγεια θα αγοραστούν δε, από τον Σύλλογο Κρεοπωλών Νομού Μαγνησίας, με την απαίτηση από πλευράς του Αγροτικού Συνεταιρισμού, να προέρχονται από κτηνοτρόφους του Νομού, ώστε να ενισχυθούν και οι δύο αυτοί κλάδοι.

Στο μεταξύ, για μια ακόμη χρονιά, η ολοκλήρωση και οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων χρήσης του οικονομικού έτους 2018 για τον Συνεταιρισμό και την ΕΒΟΛ, έδειξε σημαντικές αυξήσεις στα οικονομικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, επετεύχθη τζίρος μεγαλύτερος των 18 εκατ. ευρώ, καταγράφηκε δηλαδή αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2017. Όσον αφορά στα κέρδη, έφτασαν τα 2,2 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 15%, ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το