Τοπικά

Η ΕΡΓΗΛ ζήτησε εξαίρεση της προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου (ειδική διαδικασία) η ανακοπή που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ, κατά της δεύτερης επιταγής προς εκτέλεση, ύψους 1.498.000 ευρώ για δήθεν τόκους, που αξιώνει η τεχνική εταιρεία ΕΡΓΗΛ και η οποία αξίωση κατά τη δημοτική επιχείρηση είναι παράνομη και καταχρηστική.

Η επιταγή εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2019. Η χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ωστόσο εξελίχθηκε απρόσμενα, καθώς οι συνήγοροι της τεχνικής εταιρείας κατέθεσαν έγγραφο ως πειθαρχική αναφορά, όπως ανέφερε ο συνήγορος της ΔΕΥΑΜΒ, δικηγόρος Βόλου Ι. Καραγκιόζος, που σχετιζόταν με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, γεγονός που ανάγκασε την τελευταία να θέσει ζήτημα εξαίρεσής της από τη διαδικασία.
Εμμέσως πλην σαφώς, όπως ανέφερε ο κ. Καραγκιόζος, η τεχνική εταιρεία ζήτησε την εξαίρεση της συγκεκριμένης πρωτοδίκου, εξαίρεση ωστόσο που απέρριψε αμέσως μετά το Πολυμελές Πρωτοδικείο, που συνήλθε για τον σκοπό αυτό.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο αποφάνθηκε πως νόμιμα προεδρεύει η πρωτοδίκης του Μονομελούς στη συζήτηση της υπόθεσης ανακοπής, οπότε και η διαδικασία συνεχίστηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγκιόζος, η ΔΕΥΑΜΒ εκφράζει την αγανάκτησή της για τη στάση της τεχνικής εταιρείας, που ήθελε να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη πρωτοδίκης, που προφανώς δεν της είναι αρεστή, καθώς είχε εκδώσει απόφαση (94/2018) επί της πρώτης αίτησης ανακοπής κατά της πρώτης επιταγής της ΕΡΓΗΛ για 9 εκατομ. ευρώ περίπου.
Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Καραγκιόζος ζήτησε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, από τους συνηγόρους της τεχνικής εταιρείας, να γίνει εκ νέου επιμέτρηση του επίμαχου έργου, χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να απαντήσουν, ενώ για την πρόεδρο του Δικαστηρίου ανέφερε πως είναι μια δικαστής που κοσμεί το Πρωτοδικείο Βόλου και τιμά τη δικαιοσύνη.
Ακόμη ανέφερε πως με τη συμβολή του καθηγητή Αστικού Δικαίου Κλεάνθη Ρούσου, που ήταν παρών χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο, «κάνουμε προσπάθεια να διαφυλάξουμε τα δίκαια και συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ».

Τέλος επανέλαβε ότι η ΕΡΓΗΛ έχει πληρωθεί 12 εκ. ευρώ, για ένα έργο που σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΤΕΕ Μαγνησίας έκανε κατά το ήμισυ, ενώ πρόσθεσε πως έχει ζητήσει το έγγραφο που προσκόμισαν οι συνήγοροι της τεχνικής εταιρείας για την πειθαρχική αναφορά στην πρόεδρο, επιφυλασσόμενος παντός νόμιμου δικαιώματος.
Στη διαδικασία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Β. Ζεμπέογλου ως μάρτυρας υπέρ της αίτησης ανακοπής, που δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι αλληλέγγυοι στην επιχείρηση κατά των απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το