Τοπικά

Η ΕΡΓΗΛ ανακάλεσε την αγωγή κατά του πρώην αντιδημάρχου Ηλία Ξηρακιά

Η ΕΡΓΗΛ ανακάλεσε την αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του Ηλία Ξηρακιά και κατά τεσσάρων στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, με την οποία ζητούσε αποζημίωση 300.000 ευρώ από τον καθένα.
Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ Ηλίας Ξηρακιάς αναφέρει:

“Σήμερα η ΕΡΓΗΛ μου κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή την παραίτησή της από την αγωγή, που είχε καταθέσει ήδη από το 2014 εναντίον μου και τεσσάρων στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία θα εκδικαζόταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 17 Ιανουαρίου του 2019
Η αγωγή αυτή, με βάση την οποία η ΕΡΓΗΛ ζητούσε αποζημίωση 300.000 ευρώ από τον καθένα μας, αφορούσε την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου που εξελίχθητε στη ΔΕΥΑΜΒ την περίοδο 2005-2007 κατά την κατασκευή του έργου αντικατάστασης τμήματος του δικτύου ύδρευσης. Αποκαλύψαμε, ως Επιτροπή Παραλαβής του έργου, ότι ως εργολήπτρια κατασκεύασε για τη ΔΕΥΑΜΒ ένα έργο αξίας, σύμφωνα με τη σύμβασή της, 4 εκ ευρώ αλλά «κατάφερε» να εισπράξει από τη ΔΕΥΑΜΒ 10 εκ ευρώ. Μετά από εξώδικα που μας είχε απευθύνει «να μην τολμήσουμε να παραλάβουμε το έργο εκπρόθεσμα» τελικά κατέθεσε εναντίον μας αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ήταν όπως είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή για αγωγή εκφοβισμού για να μην προχωρήσουμε στην παραλαβή του έργου που ήταν και η αφορμή να αποκαλύψουμε το καλά κρυμμένο μυστικό κάτω από τους δρόμους της πόλης μας. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή(ΔΑ) δεν αξιοποίηση αυτό το στοιχείο για να πάρει πίσω τη μεγάλη αυτή διαφορά των έξι(6) εκ ευρώ που σήμερα με τους τόκους είναι περίπου 9 εκ ευρώ. Αντίθετα η ΕΡΓΗΛ με τις άστοχες αποφάσεις της σημερινής ΔΑ που ακολούθησαν κατάφερε να ικανοποιήσει όλες τις διεκδικήσεις της για διαδικαστικά θέματα και ήδη έχει κατασχέσει, από το ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ, 4 εκ ευρώ και να διεκδικεί άλλα 5 εκ ευρώ. Έτσι ξέχασε πλέον τη συκοφαντική δυσφήμιση και απέσυρε την αγωγή εναντίον μας.
Οι βολιώτες όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο σε βάρος της πόλης που οι ίδιοι θα πληρώσουν και γι’ αυτό δεν πρέπει να το αφήσουν στη λήθη του χρόνου. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να δεσμευτούν ότι δεν το αφήσουν να ξεχασθεί”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το