Τοπικά

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στηρίζουν τον αγώνα των γιατρών

Πανεπιστημιακό Λάρισας

Τον αγώνα των γιατρών του ΕΣΥ και τις διεκδικήσεις τους στηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ” η κατάσταση στα Νοσοκομεία και στο Π.Γ.Ν.Λ. για έναν ακόμη λόγο παραπάνω που βρίσκεται χωρίς Διοίκηση, είναι εκτός ελέγχου, από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Ο εφετινός προϋπολογισμός είναι 230 εκατ. ευρώ λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Μειώθηκαν 60% οι λειτουργικές δαπάνες στα μνημονιακά έτη. Εφέτος τα Νοσοκομεία έλαβαν το πρώτο τετράμηνο, 650 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι. Έτσι αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά είδη, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Η κατάσταση είναι εφιαλτική.

Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, εργάζεται διπλοβάρδιες και οφείλονται στον κάθε ένα, δεκάδες ρεπό. Πριν 2 μήνες ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας και ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 4.500 μονίμων θέσεων προσωπικού. Η κυβέρνηση κρίνεται όχι από τις εξαγγελίες, αλλά από «το πότε και πόσοι» θα φορέσουν μπλούζα εργασίας. Για το Π.Γ.Ν.Λ. προβλέπονται 10 θέσεις, που είναι σταγόνα στον ωκεανό των τραγικών ελλείψεων. Μέχρι τέλους του έτους δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Μας οφείλονται τα δεδουλευμένα ψίχουλα νυχτερινά και αργίες από 1/1/2015. Ούτε ένα ευρώ αύξηση δεν προβλέπεται για φέτος, ξεκαθάρισε ο Αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ούτε καν τη βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή.

Διεκδικούμε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης με τροποποίηση του τρέχοντος προϋπολογισμού. Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε τη διασφάλιση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε δωρεάν και με καθολική πρόσβαση υπηρεσίες σε όλους χωρίς διακρίσεις γιατί η υγεία είναι για όλους και όχι μόνο γι αυτούς που έχουν να πληρώσουν.

Τις επόμενες μέρες το Σωματείο μας θα έχει έτοιμο το πλαίσιο διεκδικήσεων και δράσεων για τα μεγάλα προβλήματα. που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και θα αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματα μας ενώνοντας την δύναμη μας και με τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ..»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το