Αθλητισμός

Η ΕΠΟ στηρίζει τη Σούπερ Λιγκ 2

Την κινητοποίηση των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2, προκειμένου να πάρουν τα συμφωνηθέντα από το Στοίχημα στηρίζει η ΕΠΟ με ψήφισμα που εξέδωσε. Ικανοποίηση στη Νίκη γι’ αυτή την εξέλιξη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης την έκανε… γυριστή και από τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να δώσει στη Σούπερ Λιγκ 2 από τα έσοδα του Στοιχήματος, άρχισε να υποχωρεί. Αρχικά έκανε λόγο για 5,1 εκατομμύρια και στη συνέχεια έπεσε στο 1.700.000 ευρώ.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αμέσως συγκάλεσαν έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και αποφάσισαν την άμεση διακοπή του πρωταθλήματος. Μάλιστα η απόφαση ήταν ομόφωνη με ψήφους 26-0.

Αυτή η κίνηση της Σούπερ Λιγκ 2 βρήκε απόλυτα σύμφωνη και την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία είχε Γενική Συνέλευση και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η αναστολή της δεύτερης κατηγορίας μετά την… κοροϊδία της κυβέρνησης προς τις ομάδες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώτερης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου έκρινε ότι η συμπεριφορά του κράτους είναι άδικη και αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα, στο οποίο θα ανακοινώνει τη στήριξή της προς τον αγώνα των ομάδων για να πάρουν αυτό που τους αναλογεί.

Αμέσως μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα κάτωθι:

«Με 53 ψήφους υπέρ και ένα λευκό, αποφασίστηκε να προβλεφθεί καταστατικά πενθήμερη προθεσμία για την έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, όταν οι υποθέσεις που δικάζουν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και κρίνουν αποτελέσματα αγώνων ή επηρεάζουν τη βαθμολογία. Επίσης, κάθε δικαστική εκκρεμότητα θα κλείνει το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου κάθε έτους.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση γραφείου της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, που θα διεκπεραιώνει υποθέσεις που θα αφορούν τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή της επιχορήγησης των 30.000 ευρώ συνολικά σε κάθε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας για το 2023.

Έπειτα από αίτημα της Super League 2, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ένα λευκό, μία αποχή) η έκδοση ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των ομάδων της Super League 2 και ζητεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη χρηματοδότησή τους βάσει της υφισταμένης ΚΥΑ».

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη και να καταστεί δυνατή η εκδίκαση υποθέσεων και από πειθαρχικά όργανα που θα εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη».

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί απόλυτα την ΠΑΕ Νίκη. Η διοίκησή της πιστεύει ότι η ΕΠΟ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζει να συμβάλει κι εκείνη, προκειμένου η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να αλλάξει τις προθέσεις που πρόσφατα κοινοποίησε…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το