Τοπικά

Η Επιτροπή για τον Κραυσίδωνα στηρίζει τους τέσσερις υποψηφίους για τον Δήμο Βόλου και οι υποψήφιοι στηρίζουν τους πολίτες

Συναντήσεις με τους τέσσερις από τους πέντε επικεφαλής και με υποψηφίους-ες των δημοτικών συνδυασμών του Δήμου Βόλου πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής Δημοτών για την Προστασία – Ανάπλαση και Ανάδειξη της περιοχής του Κραυσίδωνα.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά ημερομηνία συνάντησης με τους συνδυασμούς «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Α. Παπαδούλη, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Α. Ριζόπουλο, «ΒΟΛΟΣ, ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ» με υποψήφια δήμαρχο την κ. Ν. Καπούλα και «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ι. Αποστολάκη.


“Θεωρούμε αυτονόητο πως θα ήταν άνευ λόγου και ουσίας η όποια συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Α. Μπέο, μιας και χρόνια τώρα έχει φροντίσει για καταστροφικές και με συνοπτικές διαδικασίες παρεμβάσεις στην περιοχή και κουνώντας μας το δείκτη του χεριού του, να μας κάνει σαφές πώς (δε) βλέπει αυτή την περιβαλλοντικά σημαντική για την πόλη περιοχή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μέλη των παραπάνω τεσσάρων συνδυασμών είναι συμπολίτες που είτε μέσω του σημερινού δημοτικού συμβουλίου είτε ως μέλη και φίλοι της Επιτροπής, αγωνίζονται για την προστασία της περιοχής του Κραυσίδωνα και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών συνθηκών στην πόλη. Υπήρξε από τα μέλη της Επιτροπής Δημοτών πλήρης ενημέρωση για την μέχρι τώρα προσπάθεια, όμως από την πορεία των συζητήσεών μας διαπιστώσαμε ότι όλοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τα καταστροφικά για την περιοχή σχέδια της απερχόμενης δημοτικής Αρχής και για την γνωστή απαξιωτική της συμπεριφορά, τόσο προς τα μέλη της Επιτροπής, όσο και προς όσους πολίτες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αλάθητο του τοπικού μας Πάπα!


Κοινή υπήρξε η διαπίστωση και η αναγκαιότητα για ανατροπή των καταστροφικών για την περιοχή και την πόλη σχεδίων της απερχόμενης δημοτικής αρχής, για την προστασία και την παραπέρα βελτίωση της υπάρχουσας ανάπλασης στην Καραμπατζάκη, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη ανάπλασης συνολικά της περιοχής η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τις οδούς Ζάχου, Καραμπατζάκη και την κοίτη του χειμάρρου, με σεβασμό στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Μια διαμόρφωση που θα προκύψει μέσα από την ουσιαστική ανάγκη για μελέτη διαμόρφωσης αυτού του σημαντικού γραμμικού χώρου για την ποιότητα ζωής της πόλης, με συμμετοχή ειδικοτήτων με γνώση του ευαίσθητου αντικειμένου, με φρέσκες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο ιδέες. Με τους ανθρώπους να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Οι προτάσεις των επικεφαλής σε ορισμένες περιπτώσεις μας προξένησαν θετική έκπληξη, όπως αυτή του κ. Παπαδούλη «… με σεβασμό στο Πρόγραμμα LIFΕ, δημιουργούμε γραμμικό πάρκο πολιτισμού και περιβάλλοντος, συνολικά στην περιοχή Ζάχου – Καραμπατζάκη και κοίτη του χειμάρρου», του κ. Ριζόπουλου «…πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα αποσυμφόρησης και ανάπλασης της Ζάχου, των παρόχθιων οδών και της κοίτης του χειμάρρου, προκειμένου να αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, να γίνει ένα ολοκληρωμένο γραμμικό πάρκο και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος και αναβάθμισης συνολικά της περιοχής και της πόλης!» της κ. Καπούλα «…ένας γραμμικός χώρος πλέον των 2500 μέτρων και πλάτους πέραν των 45 μέτρων (κοίτη και παρόχθια περιοχή), διαμορφώνεται με περιβαλλοντικά ήπια παρέμβαση ανάπλασης, μοναδικού για την πόλη. Ένα σημείο αναφοράς ζηλευτό και μοναδικό για όλη τη χώρα … μαζί με το κίνημα του Κραυσίδωνα, τους πολίτες και τις απαραίτητές συνεργασίες θα παραδώσουμε στην πόλη το μεγαλύτερο γραμμικό πάρκο της χώρας» και του κ. Αποστολάκη «… η κίνησή μας συντάσσεται σε αυτόν τον αγώνα από την αρχή του και δεσμεύεται ότι ως νέα δημοτική αρχή όχι μόνο θα σταματήσει αυτά τα σχέδια καταστροφής του γραμμικού πάρκου της Καραμπατζάκη και του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, αλλά επιπλέον θα διεκδικήσει την ανάπλαση του χειμάρρου σε όλη του την έκταση (κοίτη και παρόχθιοι) . Τέτοια έργα που προάγουν την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και βοηθούν την περιβαλλοντική της «υγεία», πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για την αστική ανάπτυξη του Βόλου».
Προς τους παραπάνω τέσσερις συνδυασμούς ευχόμαστε καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές και δηλώνουμε συνοδοιπόροι στην αυριανή ημέρα για το δήμο μας!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το