Τοπικά

Η Επιτροπή Αγώνα συμμετείχε σε πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής

Σε κοινή πανελλαδική διαμαρτυρία πρωτοβουλιών και κινημάτων συμμετείχαν σήμερα το πρωί μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.  Κρατώντας πλακάτ στο Ηρώο, μπροστά από το Πανεπιστήμιο, τα μέλη της Επιτροπής ένωσαν τη φωνή με πολίτες  από τη Θεσσαλονίκη έως τον Πειραιά θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ενάντια στην υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και στην καταστροφή της γης, των Νερών, του αέρα και των κοινοτήτων, το μήνυμα ότι διεκδικούν δυναμικά τη ζωή τους.

“Η δράση συντονίστηκε με πρωτοβουλία ανθρώπων “Η αναπνοή είναι δικαίωμα” που έχουν παρόμοιο πρόβλημα με τον Βόλο αλλά σε αυτούς προέρχεται από τα πετρέλαια.  Στη δυτική Θεσσαλονίκη, κάθε μέρα υπάρχει δυσοσμία, μυρίζει άσχημα μέσα στο σπίτι τους και οι κινήσεις των πολιτών προς την Περιφέρεια και προς τις αρχές είναι παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν στον Βόλο” δήλωσε η κ. Βασιλική Νάκου.

Σημείωσε πως στην κοινή διαμαρτυρία, πανελλαδικά συμμετείχαν οργανώσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, με την ατμοσφαιρική ρύπανση, με επεκτάσεις λιμανιών όπως στην Πάτρα.  “Είμαστε πρωτοβουλίες που ασχολούμαστε σε σοβαρά προβλήματα στον τόπο μας. Τόποι που αλλάζουν μορφή, καταληστεύονται οι φυσικοί πόροι και δεν έχει ερωτηθεί κανείς από την τοπική κοινωνία” τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το