Τοπικά

Η Επιτροπή Αγώνα προειδοποιεί με μήνυση την Περιφέρεια για απόκρυψη στοιχείων σχετικά με την αέρια ρύπανση

Απόκρυψη στοιχείων για την αέρια ρύπανση στον Βόλο καταλογίζει στην περιφερειακή αρχή η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, προειδοποιώντας μάλιστα με μήνυση “γι’ ακόμη ένα έγκλημα κατά της ζωής των Βολιωτών”. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή καταγγέλλει ότι “εξαφανίστηκαν” από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας (https://bit.ly/34y4LaS) οι ενδείξεις στον μετρητή του ΥΠΕΚΑ για τη Δευτέρα 13-04-2020 και ώρες 11.00-12.00 το πρωί, οι οποίες παρουσίαζαν σημαντικές υπερβάσεις των ρύπων στον Βόλο. Η Επιτροπή εντόπισε τα στοιχεία για τη συγκεκριμένη μέρα, από τον ίδιο μετρητή, στη διαδικτυακή πλατφόρμα waqi.info.

Η κ. Κολυνδρίνη απαντά πως κάθε άλλο παρά εξαφανίστηκαν οι ενδείξεις αλλά όταν τελειώνει το καταγραφικό χαρτί απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα για την αλλαγή του και όταν αυτή η αλλαγή γίνεται τότε περιλαμβάνεται στις καταγραφές και το διάστημα που σημειώθηκε το “κενό” Η κ. Κολυνδρίνη σημείωσε, πως όταν έγινε η αλλαγή του καταγραφικού χαρτιού, αμέσως καταγράφηκαν οι τιμές από τις ώρες που δεν είχαν περαστεί και ήταν χαμηλές.

“Οι αυτοαναγορευμένοι θεόπνευστοι και θρησκόληπτοι θιασώτες του περιβάλλοντος της Μαγνησίας επέλεξαν τη Μ.Παρασκευη για να αναδείξουν την ανησυχία τους και να καταγγείλουν τους αρμόδιους μαζί και τη δικαιοσύνη ως διαπλεκόμενους και συνεργούς σε απόκρυψη στοιχείων ! Σύμφωνα με την επιστημοσυνη τους και τη θεσφατη άποψη τους ,εγώ τη Δευτέρα ,η διαπλεκόμενη, απέκρυψα σε συνεργασία με υπηρεσιακούς ,εισαγγελείς ,το Θεό κτλ στοιχεία των μετρήσεων (του κανονικού μετρητή αυτή τη φορά όχι των φαντασμάτων, ω του θαύματος αλήθεια ) από τις 11 μεχρι τις 12 το πρωί ,ενώ αυτά ήταν τάχα πολύ υψηλά …Αλήθεια το εύλογο ερώτημα ήταν να το κάνω γιατί; Να αποδείξω τι; Όταν ήδη τρέχουν διαδικασίες επιστημονικές που διερευνούν το θέμα της ατμόσφαιρας αναζητώντας τεκμηριωμένα στοιχεία .; Το άλλο ερώτημα είναι πώς μπορείς να παρέμβεις σε σταθμό που έχει on line σύνδεση με το Υπουργείο; Τρίτον με βιομηχανίες να υπολειτουργούν, αυτοκίνητα ελάχιστα και τζάκια σβηστά και ενώ οι μετρήσεις πριν τις 11 ,που εγώ έκανα τα μαγικά μου ,ήταν χαμηλές πώς ξαφνικά ανέβηκαν στο ταβάνι και εγώ τις έσβησα …ξανά Ω του θαύματος …Το πιο φυσιολογικό είναι να ρωτάνε για να μαθαίνουν..Όταν τελειώνει η ταινία μέτρησης και αντικαθίσταται τότε ο σταθμός για 2 και περισσότερες ώρες δε μετρα ….οι ενδείξεις είναι Error καθώς αν μετρήσει δείχνει μετρήσεις που δεν υπάρχουν ούτε στους εργοστασιακούς κλιβάνους. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που γίνεται αλλαγή στην ταινία καταγραφής σε όλους τους σταθμούς. Σημειωτεον ότι τη Δευτέρα συνάμα με την αλλαγή της ταινίας έγινε και συντήρηση του Σταθμού από τον κ. Μπουλουμπαση από την Αθήνα .Την ώρα της συντήρησης επίσης το καταγραφικό δε λειτουργεί ..Το μηχάνημα άρχισε να λειτουργεί στις 2 και μετά και να καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση . Άρα ας αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ,να βάζει αρχείο τις μηνύσεις τους κατά διαπλεκόμενων υπαλλήλων, ας συνεχίσουν να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν υπόπτους για να υιοθετούν το ρόλο των δικαστών και ας αφήσουν τους και ύλην αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους …πρώτοι εμείς θα προβούμε στα νόμιμα αν αποδειχθεί κάτι ύποπτο και τότε θα είναι οι πρώτοι που πάλι δε θα συμφωνούν ..γιατί η διαπλοκή όντως είναι απύθμενη ασχέτως των πηγών και των θυμάτων της”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:
ΘΑΥΜΑ!!ΘΑΥΜΑ!! Πολλοί δεν πιστεύουν στα θαύματα. Έρχονται όμως οι ίδιες οι περιστάσεις για να τους διαψεύσουν.

Ένα μοναδικό θαύμα ζήσαμε, για λίγο δυστυχώς την Τρίτη 14-04-20 κάνοντας τον συνήθη καθημερινό έλεγχο στην ιστοσελίδα των μετρήσεων του σταθμού της Περιφέρειας, του πανάκριβου (150.000!!) πιστοποιημένου και μοναδικού αξιόπιστου σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων στο Βόλο, σύμφωνα με την κυρα Κολυνδρίνη, άσχετα αν μετράει μόνο 2 από τους 8 ρύπους που υποχρεούται βάσει νομοθεσίας (μια ασήμαντη λεπτομέρεια, μην δίνετε σημασία, κανένας δεν πεθαίνει από τις υπερβάσεις σε SO2, CO, NO, O3…μόνο από τα ΡΜ2.5 & ΡΜ10).

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (https://bit.ly/34y4LaS) οι ενδείξεις στον μετρητή του ΥΠΕΚΑ για τη Δευτέρα 13-04-2020 και ώρες 11.00-12.00 το πρωί ήταν ΚΕΝΕΣ!! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ!! ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ!!

Εκστασιασμένοι από τη Θεία παρέμβαση αφήσαμε για λίγο το πληκτρολόγιο για να προσευχηθούμε, ευχαριστώντας τον Μεγαλοδύναμο που εξαφάνισε τη ρύπανση από την αέρια ρύπανση στην πόλη μας έστω και για ένα δίωρο (μην είμαστε και πλεονέκτες, είναι μια καλή αρχή…κάλιο αργά παρά ποτέ). Επειδή όμως είμαστε ελαφρώς άπιστοι Θωμάδες (και όχι μόνο τώρα που είναι επίκαιρος) κάτι δεν μας φάνηκε εντάξει.

Ξαναπιάσαμε το πληκτρολόγιο λοιπόν και οδηγούμενοι από μία ανώτερη δύναμη μπήκαμε στην διαδικτυακή πλατφόρμα waqi.info, αυτή την οποία η κ. Κολυνδρίνη αποκάλεσε ως “πεκινουά ΜΚΟ”, χωρίς να γνωρίζει προφανώς ότι δίνει στοιχεία από μετρητές που ανήκουν και στο ΥΠΕΚΑ και σε Πανεπιστήμια. Και το καλύτερο; δεν γνώριζε η Αντιπεριφερειάρχης ότι ο ίδιος ο μετρητής της Περιφέρειας της είναι ενταγμένος σε αυτή την πλατφόρμα (αυτό κι αν είναι θαύμα!!).

Ψάχνοντας λοιπόν για τις ενδείξεις του ίδιου μετρητή (του ΥΠΕΚΑ) που δημοσιεύονται στην πλατφόρμα για το ίδιο χρονικό διάστημα δηλαδή τη Δευτέρα 13-04-2020 ώρες 11.00-12.00, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι “ήταν στο Θεό”!! 574 τα ΡΜ10 (ημερήσιο όριο τα 50) και 134 τα ΡΜ2.5 (με ημερήσιο όριο τα 25) όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες όπου φαίνονται τα γραφήματα των τελευταίων 48 ωρών με τον δείκτη ποιότητα του αέρα (AQI) να έχει ένδειξη με χρώμα βαθύ κόκκινο, δηλαδή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!

Άρα κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρξε Θεία παρεμβαση αλλά μάλλον παρέμβαση από τη “θεία” (ή τον “θείο” ή τους “θείους”, είναι και πολλοί-ες παναθεμά τους).

Δυστυχώς, με αυτά που γίνονται στο Βόλο από τις δήθεν αρμόδιες τοπικές αρχές μόνο το χιούμορ μπορεί να μας αποτρέψει από το να στραφούμε σε πιο βίαιες αντιδράσεις. Αλλά ως πότε;

Ως επίλογο να μηνύσουμε στους “θείους” και στις “θείες” ότι επειδή τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω κοροναϊού, απλώς θα καθυστερήσει η νέα μήνυση της Επιτροπής κατά των “υπευθύνων” γι’ ακόμη ένα έγκλημα κατά της ζωής των Βολιωτών.

ΥΓ: Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε στην σελίδα της Επιτροπής στο Facebook αλλά μάλλον η Εισαγγελία Βόλου δεν “μπαίνει” στο Facebook.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το