Τοπικά

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών θα προσφύγει δικαστικά κατά της νέας αδειοδότησης της ΑΓΕΤ για καύση αποβλήτων

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ προτίθεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της νέας αδειοδότησης της ΑΓΕΤ για καύση αποβλήτων και καλεί τους τοπικούς φορείς σε συστράτευση. Για τον σκοπό αυτό προτείνει να γίνει σύσκεψη αντιπροσώπων την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 8μμ, στο ανοιχτό υπαίθριο θεατράκι μπροστά στο Ωδείο και τη Βιβλιοθήκη ή οπουδήποτε προταθεί από τους φορείς. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η νέα αδειοδότηση της ΑΓΕΤ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, να κάψει – εντός αστικού ιστού- 5000 tn ενός μη αδειοδοτημένου απόβλητου ( CLO,ΕΚΑ 190305) για τρεις μήνες, προκειμένου από το πείραμα αυτό να διαπιστωθεί με μετρήσεις η ενδεχόμενη “κατάλληλότητά” του, είναι πολιτική πράξη ανήθικη και βάζει σε νέες περιπέτειες την ήδη βαριά τραυματισμένη δημόσια υγεία στον Βόλο. Καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, την Ένωση Ελλήνων Χημικών, τον Δικηγορικό Σύλλογο Μαγνησίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τον Εμπορικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθων Μαγνησίας, τη Φλόγα και την Π.Π.Μ καθώς σε κοινή και άμεση δικαστική προσφυγή για την ακύρωση της κατάπτυστης απόφασης.
Θεωρούμε ότι οι ζυμώσεις μεταξύ των φορέων που προτείναμε θα πρέπει να ολοκληρωθούν ως τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ώστε με την έναρξη λειτουργίας των δικαστηρίων να έχει ετοιμαστεί η προσφυγή. Προτείνουμε σύσκεψη αντιπροσώπων την Τετάρτη 2/9/2020 ώρα 8μμ στο ανοιχτό υπαίθριο θεατράκι μπροστά στο Ωδείο και τη Βιβλιοθήκη ή οπουδήποτε προταθεί από τους φορείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το