Τοπικά

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών καταδικάζει την λεκτική επίθεση του Αχ.Μπέου στην καθηγήτρια Ιφιγένεια Ηλιοπούλου

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της πως η καθηγήτρια Ιφιγένεια Ηλιοπούλου δέχθηκε λεκτική επίθεση από τον Αχ.Μπέο την ώρα πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά της. Η Επιτροπή Πολιτών καταδικάζει τη συμπεριφορά του Αχ.Μπέου και στην ανακοίνωσή της επισημαίνει «Είναι φανερό ότι το μένος του είναι μεγάλο καθώς δεν μπορεί να χωνέψει ότι ένας αριθμός πολιτών του έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη, απλά με το να είναι ενεργοί, ενημερωμένοι, υπεύθυνοι πολίτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών:

«Είναι ένα ωραίο μεσημέρι, Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην παραλία του Βόλου. Ένας πολίτης, γένους θηλυκού, η κα Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, πηγαίνει στη δουλειά της με το ποδήλατό της αμέριμνη και ήρεμη χωρίς να φαντάζεται τι θα βιώσει σε λίγα λεπτά. Για κακή της τύχη την ίδια ώρα βγαίνει για τη σουλάτσα του ο άρχοντας της πόλης με τους “φουσκωτούς” αυλικούς του, γνωστός για το ήθος του, την καλή του διαγωγή και την αξιοζήλευτη παιδεία του. Ξαφνικά πιάνει στον αέρα το βλοσυρό του βλέμα, σαν να του έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό και απευθυνόμενος στο συνάφι του λέει δυνατά “ναι είναι η πατσαβούρα”. Και το επαναλαμβάνει επιδειχτικά αδιαφορώντας ακόμα πιο επιδειχτικά αν τον ακούν άλλοι περαστικοί πολίτες, που αυτή την ώρα δεν είναι αμελητέου αριθμού. Μην πιστεύοντας στα αυτιά της, γυρνά προς το μέρος του και του απευθύνει την ερώτηση: “σε ποιον μίλησες έτσι;” για να τον ακούσει να της επιβεβαιώνει με ύφος εκατό καρδιναλίων ότι “εσένα είπα πατσαβούρα, είσαι πατσαβούρα”. Και να συνεχίζει με απειλές του τύπου “Θα σβήσετε από το Βόλο”, προφανώς υπονοώντας την ίδια και τα άλλα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Είναι φανερό ότι το μαίνος του είναι μεγάλο καθώς δεν μπορεί να χωνέψει ότι ένας αριθμός πολιτών του έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη, απλά με το να είναι ενεργοί, ενημερωμένοι, υπεύθυνοι πολίτες και όχι αδιάφοροι, ευκολόπιστοι, απαθείς. Με λίγα λόγια δεν αποτελούν εύκολη λεία για τα δόντια του, που δε χάνει την ευκαιρία να τα δείχνει μήπως και τους τρομάξει και τους καθυποτάξει.

Όμως το φαινόμενο “Μπέος” χρήζει περαιτέρω προσοχής και πολιτικής σκέψης. Ως πολίτες ας αναρωτηθούμε από πού αντλεί τον αέρα ένας δήμαρχος να φέρεται με το χείριστο τρόπο-εντός ή εκτός του Δημαρχείου- στους πολίτες. Σε άλλη εποχή δε θα γινόταν κάτι παρόμοιο ούτε στη σφαίρα της φαντασίας. Θα είχε παρέμβει άμεσα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, που σήμερα παραμένουν απαθείς παρατηρητές. Μήπως τελικά το ίδιο το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα έφερε έναν Μπέο στην εξουσία, γιατί εξυπηρετεί ή υπηρετεί τα συμφέροντα των εκπροσώπων του; Μήπως τελικά το φαινόμενο Μπέος βοηθάει αυτό το σύστημα να συντηρείται, καλλιεργώντας την απογοήτευση στους πολίτες, ώστε να μη συμμετέχουν επί της ουσίας στα κοινά; Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να καταδικάζουν τους εαυτούς τους να διοικούνται από έναν κατώτερο, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα στην πόλη μας. Αλίμονο, όμως στους πολίτες, που απελπισμένοι παραδίνονται, για να σωθούν “στο έλεος του Θεού και στους νόμους των κλεφτών» κατά τον Βάρναλη.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αφυπνιστούν, να ενεργοποιηθούν, να συμμετέχουν στον κοινό, δίκαιο και ηθικό αγώνα που δίνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στο κακό, στο ανήθικο, στο άδικο, που μας επιβάλλουν οι πολιτικοί ταγοί μας να δεχτούμε ωσάν να είναι το καλύτερο για τις ζωές μας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου! Αν επιτρέψουμε τέτοιου είδους απαράδεκτη, αδιάντροπη, αντιδημοκρατική συμπεριφορά από τον πρώτο πολίτη της πόλης απέναντι στον οποιοδήποτε πολίτη, υποβιβάζουμε τους εαυτούς μας σε έρμαια ανίκανων ηγετών. Υποτιμάμε οι ίδιοι την αξία μας και άρα δεχόμαστε να μας υποτιμούν, να μας υποβιβάζουν και να προβάλλουν σε εμάς ό,τι χαρακτηρίζει τους ίδιους.

Προτείνουμε λοιπόν στον άρχοντα της πόλης πριν τολμήσει να ξεστομίσει οποιοδήποτε κοσμητικό επίθετο από αυτά που συνηθίζει, να πάρει έναν καθρέφτη και να κοιταχτεί. Γιατί είναι πια ολοφάνερο σε κάθε νοήμονα πολίτη, πως αυτά που κατηγορεί τους άλλους, χαρακτηρίζουν κατ’ εξοχήν τον ίδιο. Και να προσέχει, γιατί όποιον βρίζει και απειλεί στο ανέβασμα, θα τον ξανασυναντήσει στο κατέβασμα!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το