Τοπικά

Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών Μαγνησίας στο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών Μαγνησίας θα συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των μικρών επαγγελματιών
και επιστημόνων από όλους τους κλάδους που πλήττονται από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο , την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, 10:30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Νικόλαου.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων. Επιβάλλει οριζόντιο «τεκμαρτό εισόδημα» που θα ξεκινά από τα 10.920€ για 6 χρόνια δουλειάς και φόρο 1.600€ εάν κάποιος δεν απασχολεί προσωπικό. Μάλιστα, με το νομοσχέδιο καθιερώνονται και «τριετίες» για τους αυτοαπασχολούμενους, με αποτέλεσμα το τεκμαρτό εισόδημα για όσους διατηρούν επιχείρηση για 12 χρόνια και πάνω να εκτοξεύεται στα 14.200€ και να καλούνται να πληρώσουν φόρο 2.300€, με προσαύξηση ανάλογη του προσωπικού απασχολούν!
Στοχεύει ευθέως τους αυτοαπασχολούμενους με τα χαμηλότερα εισοδήματα, τους νέους και τις νέες επιστήμονες, τους νέους γονείς, τους συναδέλφους που υποαπασχολούνται, που παλεύουν να επιβιώσουν στο επάγγελμα και να ανταποκριθούν σε δαπάνες, υποχρεώσεις, χρέη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, επιλέγει να στηρίξει την ανάπτυξη των κερδών των λίγων, να επιβαρύνει ξανά τα μόνιμα υποζύγια, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες με τα χαμηλά εισοδήματα, να εξασφαλίσει από αυτούς τα «ματωμένα πλεονάσματα» για τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τα «ειδικά καθεστώτα» υπέρ των μεγάλων εταιρειών και ομίλων.
Η κυβέρνηση προκαλεί όταν μιλάει για «φορολογική δικαιοσύνη» ενώ πληρώνουμε ήδη πολύ βαριά φορολογία, όπως φόρο από το 1ο ευρώ στο εισόδημα, το τέλος επιτηδεύματος,
τα τεκμήρια διαβίωσης, τον ΕΝΦΙΑ, όλους τους υπόλοιπους έμμεσους φόρους στα καύσιμα, την ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που οδηγεί σταδιακά σε εξοβελισμό από το επάγγελμα! Την ίδια ώρα, τα νέα μέτρα όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο τις μεγάλες εταιρείες και την υψηλή κερδοφορία τους, αλλά τις ευνοούν με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος! Ανοίγουν το δρόμο για να κυριαρχήσουν απόλυτα οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο μας, μέσα από το τσάκισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων και την ένταση της εκμετάλλευσης των μισθωτών.
Είναι πρόκληση να θέτει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση που έχει διασφαλίσει φορολογική ασυλία στους τραπεζικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, στους στρατηγικούς επενδυτές. Δεν θα περάσει η επιχείρηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους
αυτοαπασχολούμενους: Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του. Είναι ώρα μάχης, για να υπερασπιστούμε τη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον μας! Είναι ώρα μαζικής, αγωνιστικής δράσης, ώστε από κοινού, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί να σταματήσουμε τη νέα επίθεση.

Διεκδικούμε:
 Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το φορολογικό.
 Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε
προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους
επιχειρηματικούς ομίλους.
 Κατάργηση το τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
 Ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό.
 Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
 Διαγραφή χρεών για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.
 Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς
επιστήμονες

Καλούμε τους επιστημονικούς συλλόγους να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων και την οργάνωση τους αγώνα μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εβδομάδα γεμάτη επιτυχίες για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

Μία ακόμη εβδομάδα γεμάτη από επιτυχίες ήταν αυτή που μας πέρασε για τους δρομείς του…

16 Ιουνίου 2024

To αποτύπωμα των ευρωεκλογών

  Της Φανής Μ. Κουντούρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Παν/μιο Ποιο…

16 Ιουνίου 2024

Τα «κάστρα» των κομμάτων  στους Δήμους της Μαγνησίας 

Στη Σκιάθο, και στους Δήμους Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού συγκέντρωσε η Ν.Δ. τα υψηλότερα ποσοστά…

16 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Χαλέμου και Τουλούδης στο Ευρωπαϊκό

Στο Βελιγράδι ταξίδεψε τα ξημερώματα του Σαββάτου η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας των καταδύσεων,…

16 Ιουνίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Τη λατρευτή μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ Ετών 77 κηδεύουμε αύριο Δευτέρα…

16 Ιουνίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 16/5

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   ΕΡΤ 1 16:00 Πολωνία-Ολλανδία 19:00…

16 Ιουνίου 2024