Τοπικά

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του προορισμού “Βόλος – Πήλιο” στην διεθνή τουριστική έκθεση “Sajam Turizma” στο Βελιγράδι, στη Σερβία, που διεξήχθη από τις 20-23 Φεβρουαρίου 2020 και στην οποία έντονη ήταν η ελληνική παρουσία. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας συμμετείχε στο stand του Δήμου Βόλου στο περίπτερο του ΕΟΤ προσελκύοντας πλήθος δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού. Η ειδική εκδήλωση με τίτλο “Discover Volos-Pelion in Central Greece, a mythical destination” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 12:00(ώρα Σερβίας) στο πλαίσιο της ανάδειξης της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσίαση έγινε σε ειδική αίθουσα (Hall 4) με προσκεκλημένους Σέρβους δημοσιογράφους, και επισήμους από τον τουριστικό τομέα, αλλά και τουριστικούς πράκτορες της Σερβίας, προκειμένου να συναφθούν συνεργασίες για την καλοκαιρινή σεζόν. Σημειωτέον ότι πέρυσι περίπου 1 εκατομμύριο Σέρβοι επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές την Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων και τη Μαγνησία.

Στην εκδήλωση που οργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων, σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, προβλήθηκε βίντεο της περιοχής, ενώ η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κo. Γιώργο Ζαφείρη, ο οποίος πρόβαλλε τις δυνατότητες του προορισμού, τα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και τα αξιοθέατα της Μαγνησίας και της Κεντρικής Ελλάδος, αναφερόμενος και στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας που εξυπηρετεί τις παραπάνω περιοχές.

Ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και κ. Aleksandra Novaković, συνεργάτιδα στο Βελιγράδι του κ. Συμεών Τσομώκου, Προέδρου του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρόεδρος της Ελληνοσερβικής Επιτροπής Φιλίας της Βουλής. Επίσης η κ.
Γεωργία Μποντού, αντιδήμαρχος Παιδείας Βόλου, η οποία μάλιστα αναφέρθηκε στη συνεργασία των Ελληνοσερβικών σχολείων, που υπάρχουν τόσο στο Βελιγράδι όσο και στο Βόλο. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κόμματος της Σερβίας, κος Βασίλειος Προβελέγγιος.

Παράλληλα με την παρουσίαση, υπήρξε συνάντηση του κ. Μπουκώρου με τους βουλευτές της Ελληνοσερβικής Φιλίας και συναντήσεις της κ. Μποντού με τα Ελληνοσερβικά σχολεία, που μπορεί συνδυαστικά να αξιοποιηθεί όχι μόνο για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στην περιοχή αλλά και για καινούριες προοπτικές που ανοίγονται.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δράση γαστρονομίας και προσφορά στους προσκεκλημένους τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, που αποτελούν τοπόσημο της περιοχής και που μπορεί να γευτεί κανείς στις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που κάποιος επισκέπτης μπορεί να βιώσει στην περιοχή μας.

“Για μια ακόμη φορά, η συν-διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης κατέδειξε στην πράξη πως μπορούμε να συνεργαστούμε, να βοηθήσουμε στην εικόνα του τόπου μας και να κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τον τουρισμό”, τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Κεντρική φωτό (από αριστερά): Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, Θέκλα Καμμένου, τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρόεδρος της Ελληνοσερβικής Επιτροπής Φιλίας της Βουλής, Αγγελική Μαλαματένιου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Γεωργία Ταμπάκη, από το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το