Τοπικά

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε τηλεδιάσκεψη για τις ορεινές περιοχές και τον εναλλακτικό τουρισμό 

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, σε μια ιδιαίτερη κομβική στιγμή και μια “ανάσα” πριν τα Χριστούγεννα, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με εκπροσώπους από ορεινές περιοχές όλης της Ελλάδας που κάθε χρόνο υποδέχονται επισκέπτες για χειμερινό και εναλλακτικό τουρισμό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ζαφείρης, μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας επιτέλους τα προβλήματα των ορεινών όγκων και γενικότερα της ηπειρωτικής Ελλάδας θα βγουν στο προσκήνιο και θα αντιληφθούν κάποιοι ότι “365 μέρες τουρισμός” επιτυγχάνεται μόνο με τη συμμετοχή των ορεινών όγκων. Θα καταλάβουν επιτέλους ότι όλοι αυτοί είναι πελάτες, που χάνει η χώρα μας και θα πρέπει με ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα να τους αποκτήσει.

Άποψη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας είναι ότι θα πρέπει επιτέλους το νομοθετικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού να γίνει πραγματικότητα και θα πρέπει πλέον θεσμικά στις αποφάσεις του πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνον η άποψη των φορέων αλλά και η έγκρισή τους για τις δράσεις τουριστικής προβολής.

Η Ένωση θα επαναφέρει τη συζήτηση με τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εναλλακτικές μορφές, προκειμένου να καταθέσει μια νέα, ανανεωμένη πρόταση για το τι θα πρέπει να γίνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το