Τοπικά

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου στα Μετέωρα

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου γιόρτασε τα 30α) γενέθλιά της (από το 1988) και μαζί τα 65 χρόνια από την ίδρυση του Συστήματος, το 1953. Με μάρτυρα την φωτογραφία, που τραβήχτηκε μπροστά στο Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων, 47 μέλη και φίλοι της Ένωσης, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, πρωί-πρωί ξεκίνησαν και εγκαίρως έφτασαν στην Καλαμπάκα, όπου τους περίμενε η υπεύθυνη του Κέντρου.
Το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων είναι μια δομή-κόσμημα του Δήμου Μετεώρων, που άνοιξε τις πύλες του τον Μάιο 2017. Στην αίθουσά του, δυναμικότητας 105 θέσεων, γίνονται τρισδιάστατες προβολές σχετικά με την γεωλογική δημιουργία των βράχων (κάτι εκατομμύρια χρόνια πριν), την μυθολογία της περιοχής, την ιστορία των Ιερών Μονών κλπ.

Όπως αναφέρει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων στην ανακοίνωσή της:
“Με θαυμάσιο καιρό πήραμε ύστερα τον δρόμο για τα Μοναστήρια. Επισκεφθήκαμε την Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου, την πιο προσβάσιμη με τα πόδια Μονή, όπου συναντήσαμε πλήθη κόσμου από όλη την Ελλάδα. Καταφέραμε να φτάσουμε ως το καθολικό του Αγίου Χαραλάμπους με το παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις νεώτερες τοιχογραφίες, να προσκυνήσουμε και να απολαύσουμε τη θέα του κάμπου από το μπαλκόνι.
Σειρά πήρε η Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, μετρήθηκαν 160 σκαλοπάτια μέχρι την πύλη του, όσοι ανέβηκαν, όμως, αποζημιώθηκαν αφ’ ενός από τις τοιχογραφίες ενός από τους μεγαλύτερους αγιογράφους της μεταβυζαντινής περιόδου, του Θεοφάνη του Κρητός (1490-1559) και αφ’ ετέρου από την περιμετρική θέα σε όλους τους βράχους, όπου υπήρχαν και πολλοί αναρριχητές.
Κι έφτασε η ώρα της γιορτής, στο εστιατόριο «Βάκχος». Προβολή εικόνων από παλαιότερα γενέθλια – έχουμε υλικό από 29 χρόνια!! – προσκοπικά τραγούδια, εξαιρετική ζωντανή μουσική με σαντούρι από την μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Φαίδρα Άρη Μαρούσου, και η μεγάλη στιγμή: απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αρχηγό μας Ραν – Νίκο Κεφαλά, που υπήρξε συν-ιδρυτής του 58ου Συστήματος το 1953 και έκτοτε είναι συνεχώς μαζί μας, 65 χρόνια στο Σύστημα και 30 στην Ένωση. Συγκίνηση, δυο λόγια και τα κεράκια στην τούρτα-προσφορά της Κυρίας Μαίρης, που τα σβήσαμε μαζί ο Ραν, ο προηγούμενος Πρόεδρος Κώστας Ζαφειρόπουλος και ο νυν Μπάμπης Σκυργιάννης, ενθυμούμενοι και τους δύο προηγούμενους Προέδρους μας, τον αείμνηστο Τάκη Ποδάρα και τον Δημήτρη Μακρυβέλιο. Και του χρόνου με υγεία!

Καφεδάκι και βόλτα στον πεζόδρομο των Τρικάλων δίπλα στον πεντακάθαρο και πολύβουο Ληθαίο κι ύστερα Βόλος μέσω Λαρίσης. Μέχρι την τελευταία στιγμή, μέσα στο πούλμαν, παίζαμε παιχνίδι που είχε ετοιμάσει ο Ραν, ένα παιχνίδι όπου ο νικητής ήταν υποχρεωμένος να μοιράσει το βαρύτιμο έπαθλο (γκοφρετάκια!) σε όλο το πούλμαν, τόσο καλά!
Για ακόμη μία φορά «επεράσμε όμορφα, όμορφα, όμορφα…» χάρη στο προσκοπικό μας δέσιμο, την μεταξύ μας αγάπη και τις πάντοτε ζωντανές εκδηλώσεις μας, που φέρνουν σε επαφή όχι μόνο έναν μεγάλο αριθμό μελών μας, αλλά και φίλους, οι οποίοι έτσι και έρθουν μια φορά μαζί μας … κολλάνε!
Ο κρίκος μας καλά κρατεί. Να μας έχει ο Θεός γερούς, έχουμε κι άλλους τόπους να επισκεφθούμε, έχουμε κι άλλα πολλά γενέθλια να γιορτάσουμε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το