Τοπικά

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων στο Γηροκομείο Καναλίων

Οι Παλαιοί Πρόσκοποι του 58ου Σ.Ν/Π Βόλου έκαναν και φέτος την Πασχαλινή Καλή τους Πράξη, αυτή τη φορά επισκεπτόμενοι το Σουρλίγκειο Ίδρυμα (Γηροκομείο) της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, που βρίσκεται στα Κανάλια.
Το Γηροκομείο ιδρύθηκε το 1998 επί Μητροπολίτου Χριστοδούλου και το 2001 επί Μητροπολίτου Ιγνατίου θεμελιώθηκε το σημερινό τριώροφο κτήριο με υπόγειο. Οραματιστής και πρωτεργάτης αυτού του σπουδαίου έργου ήταν ο αείμνηστος φιλόλογος και θεολόγος Αθανάσιος Γκαβαρδίνας, ο οποίος ξεκίνησε την λειτουργία του Ιδρύματος ως στέγη φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας αξιοποιώντας την χρηματική δωρεά της αείμνηστης Μαρίας Μανέα-Σουρλίγκα στη μνήμη του αδελφού της Απόστολου Σουρλίγκα.
Το Ίδρυμα φιλοξενεί αυτή την περίοδο 30 ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες στις εγκαταστάσεις που ολοκληρώνονται σταδιακά.
Ο υπεύθυνος κ. Ιωάννης Μόσχος ενημέρωσε τους παλαιούς προσκόπους σχετικά με την λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες συνομίλησαν με τις γερόντισσες και τους γέροντες και υποσχέθηκαν ότι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον της Ένωσής τους για το έργο του Ιδρύματος.
«Φύγαμε χαρούμενοι γιατί για μία ακόμη φορά αξιωθήκαμε να κάνουμε Πράξη την προσκοπική μας Υπόσχεση και τον Νόμο των Προσκόπων, προσφέροντας και παίρνοντας Αγάπη», τόνισαν οι εκπρόσωποι των Παλαιών Προσκόπων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το