Πολιτισμός

Η ενάλια κληρονομιά μέσα από ψηφιακές εφαρμογές

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου, στις 18.00, για την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών για την ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή και έχει σκοπό να προσελκύσει το ευρύ κοινό, μαθητές/φοιτητές, καθώς επίσης και άτομα με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά και για τις εκπαιδευτικές ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά:
– Της Αλοννήσου και το ναυάγιο της Κλασικής εποχής της νήσου Περιστέρας. Οι ψηφιακές εφαρμογές που θα παρουσιαστούν δίνουν τη δυνατότητα «στεγνής κατάδυσης» (dry-dive) σε περιβάλλον επαυξημένης (AR) και εικονικής (VR) πραγματικότητας.
– Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό παιχνίδι (Serious Game) με τίτλο Dive in the Past που έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τις νεαρές ηλικίες στην Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά.
-Τ ης Σκοπέλου και το σύγχρονο ναυάγιο εμπορικού πλοίου με την επωνυμία «Χριστόφορος» στον Πάνορμο της Σκοπέλου. Η ψηφιακή εφαρμογή του ναυαγίου δίνει κι αυτό τη δυνατότητα «στεγνής κατάδυσης» (dry-dive) και περιήγησης σε περιβάλλον VR.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email στο [email protected] ή στα τηλέφωνα 6941404914 (Βίκυ Δρούγα) και 6944575665 (Άγγελος Μαγκλής).
Η συμμετοχή στη συνάντηση γίνεται μέσω εγγραφής στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.gle/NARaAfhyrjLxHiCW8.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το