Άρθρα

Η ελπίδα βρήκε ξανά το χρώμα της, το πράσινο

Γιώργος Πετρουλάκης
Διεθνολόγος, πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας

Τώρα που όλοι κυβέρνησαν, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και επιβεβλημένες. Ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, γνωρίζουν ποια Παράταξη έβαλε την υπογραφή της στις περισσότερες καλύτερες μέρες της ελληνικής παραγωγής. Όχι μόνο σε σχέση με το εισόδημα, αλλά και από πλευράς κατασκευής υποδομών για αξιοπρεπή διαβίωση – αδιάψευστος μάρτυρας για παράδειγμα τα Κέντρα Υγείας σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Όχι χωρίς λάθη βέβαια. Αλλά πάντα με στόχο να αποκτήσει πνοή δημιουργίας κάθε γωνιά της χώρας, με τον κάθε αγρότη, κάθε κτηνοτρόφο να μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια στα δικά του πόδια.

Τα προβλήματα ήταν και παραμένουν πολλά. Και στη σημερινή διεθνοπολιτική πραγματικότητα γίνονται ακόμα πιο πιεστικά, τα θέματα ακόμη περισσότερο αλληλένδετα και πολύπλοκα. Η αγροτική παραγωγή γίνεται ένα με τον διατροφικό τομέα, επιζητούν παραγωγικό προσανατολισμό σε συνθήκες πρώιμης επισιτιστικής κρίσης και συνδέονται άμεσα με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, το ενεργειακό ζήτημα και την ανάγκη βιώσιμης παραγωγής και προστασίας του περιβάλλοντος.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συσσωρευμένη εμπειρία διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση πολυδιάστατων προβλημάτων και δυνατότητα προσέγγισής τους με σύγχρονη προοδευτική σκέψη.

Και για την αγροτιά, η ελπίδα βρήκε και πάλι το χρώμα της, το πράσινο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το