Άρθρα

“Η ελπίδα ανήκει σε αυτούς που την υπερασπίζονται”

tsanis_n1

Του Νίκου Τσανή, υποψηφίου βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας

Σε λίγες μέρες ανοίγουν οι κάλπες των πιο βουβών και θλιμμένων εθνικών εκλογών. Η απογοήτευση όλων μας από την ταπεινωτική συμφωνία του 3ου μνημονίου έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις γιατί ακολούθησε το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ της 5ης Ιούλη.
Σε αντίθεση με το κλίμα που καλλιεργούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης υπερασπιζόμενα τον μνημονιακό μονόδρομο, η πλειοψηφία των πολιτών κινείται σε άλλο μήκος κύματος. Δεν βρίσκουν θέση στα μέσα ενημέρωσης οι φωνές των πολιτών-ψηφοφόρων που μαζικά λένε «εμείς στηρίξαμε τον Τσίπρα, ψηφίσαμε ΟΧΙ αλλά μας πούλησε…», «εμείς αν και δεν στηρίξαμε ΣΥΡΙΖΑ ελπίζαμε όμως σ’ αυτόν , ψηφίσαμε ΟΧΙ αλλά μας εξαπάτησαν και το έκαναν ΝΑΙ… είναι όλοι ίδιοι…».

Σήμερα πλέον, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποταγμένη στις επιταγές των δανειστών και του χρηματιστικού κεφαλαίου, φορώντας μνημονιακό μανδύα μας ζητά να τελειώσουμε με το ΠΑΛΙΟ και να πάμε με το ΝΕΟ.
Ποιο, όμως, είναι το ΝΕΟ του κ.Τσίπρα; Μήπως είναι το 3ο μνημόνιο που περιλαμβάνει και τα ανολοκλήρωτα αντιλαϊκά μέτρα του 1ου και του 2ου μνημόνιου; Μήπως το ΝΕΟ είναι η μετάλλαξη της ομάδας Τσίπρα σε νεοφώτιστους μνημονιακούς, οι οποίοι δεν τήρησαν προεκλογικές υποσχέσεις και προγραμματικές δεσμεύσεις ;
Πώς τελειώνουμε με το ΠΑΛΙΟ πολιτικό σύστημα, όταν η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα συνεργάστηκε με τους παλιούς μνημονιακούς «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ» σε κοινή γραμμή υποταγής στα κέντρα Γερμανίας και Βρυξελλών ; Ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν Παπανδρέου-Παπαδήμος-Σαμαράς έδωσε άφεση αμαρτιών σε «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας τα τελευταία 40 χρόνια.

Με ποιο ΝΕΟ θα συνεργαστεί ο Κ. Τσίπρας για να εφαρμόσει την πολιτική που συμφώνησε στα εργαστήρια της Ευρωζώνης; Μήπως με την νέα ΝΔ, το νέο ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ του κ. Θεοδωράκη που το θέλουν ως κυβερνητικό εταίρο τα κέντρα των Βρυξελλών και Γερμανίας;
Ποιο μέλλον επιφυλάσσει το ΝΕΟ των Τσίπρα, Μεϊμαράκη, Καμμένου, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ για τον μισθωτό, τον αγρότη, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον άνεργο και την νεολαία; Οι ίδιοι ομολογούν ότι θα έχουμε νέα ύφεση, αύξηση της φορο-καταιγίδας, αύξηση της ανεργίας, νέα υποβάθμιση της παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, παράδοση του δημόσιου πλούτου στους δανειστές, φτωχοποίηση και εξαθλίωση περαιτέρω των λαϊκών στρωμάτων.

Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει άλλη λύση;
Η ελπίδα ανήκει σ’ αυτούς που την υπερασπίζονται. Την ελπίδα και την άλλη λύση καλούμαστε να την υπερασπιστούμε όλοι εμείς που ψηφίσαμε ΟΧΙ μετατρέποντας την απογοήτευσή μας σε πολιτική δύναμη, να υψώσουμε το ανάστημα μας και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα των λαϊκών αναγκών.
Η άλλη λύση υπάρχει!!!
Είναι η στήριξη της πολιτικής πρότασης των λαϊκών αγώνων του προηγούμενου διαστήματος που περιλαμβάνει τους στόχους για:
– την παύση πληρωμών και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του παράνομου χρέους
– την κατάργηση των μνημονίων
– την μεταρρύθμιση και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος
– τη διαμόρφωση σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος,
– την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος των εργαζομένων
– την επανάκτηση της υποθηκευμένης εθνικής ανεξαρτησίας κ.α.
Είναι ο δρόμος της ρήξης με την Ευρωζώνη και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε.
Είναι η ενωτική πολιτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για τη συγκρότηση ενός Πολιτικού και Κοινωνικού Μετώπου Ανατροπής των μνημονίων και της εξοντωτικής λιτότητας, η οποία μπορεί να εκφράσει άμεσα την εναλλακτική λύση προς όφελος του λαού, να συμβάλλει στην ωρίμανση της ταξικής συνείδησης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας και να ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή των συσχετισμού προς όφελος των δυνάμεων της σοσιαλιστικής προοπτικής και της λαϊκής εξουσίας.

Η απογοήτευση, η παραίτηση , ο συμβιβασμός και η υποταγή δεν χωρούν στα όνειρα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το κερδίζουν με τον αγώνα τους!!!
Η ψήφος στην Λαϊκή Ενότητα είναι ένα πρώτο σταθερό βήμα εμπρός για να πάρουμε φόρα για τους μεγάλους αγώνες που μας περιμένουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το