Τοπικά

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: Ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια αύριο, στις 11.00 π.μ, ημέρα ανακοίνωσης της απόφαση στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή. Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν προκηρυχθεί διευκολυντικές στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ (8-11) και από την ΑΔΔΕΔΥ (11-2).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζει:

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9/2020 μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις. Ως ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης ορίστηκε η Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στις 11.00 π.μ.
Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δηλητηρίασε επί τόσα χρόνια την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, που όπλισε το χέρι των φασιστών εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών των κινημάτων, ήρθε η ώρα και επίσημα να καταδικαστεί. Ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και οι εκπαιδευτικοί της χώρας δίνουν το παρών και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο λαϊκισμό, το φασισμό, τη βία και την επιχειρούμενη υπονόμευση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το