Πολιτισμός

Η ελληνική σημαία στο Γερμανικό περίπτερο στη Μπιενάλε της Βενετίας

859047_german-pavilion-greece.png

Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο γερμανικό Περίπτερο της Μπιενάλε στη Βενετία, κάνουν μια ισχυρή δήλωση ενάντια στα μέτρα λιτότητας που η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί από την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για το σχέδιο διάσωσης του χρέους. Υποστηρίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πραγματικά ένας τρόπος για να διοχετεύσει τα χρήματα για να τους πλούσιους εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Οι καλλιτέχνες Jasmina Metwaly, Olaf Nicolai, Philip Rizk, Hito Steyerl, και ο Tobias Zielony, μαζί με μια ομάδα εργαζομένων στη Μπιενάλε, κρέμασαν μια ελληνική σημαία ζωγραφίζεται με τη λέξη “Germoney” πάνω από την είσοδο του γερμανικού περιπτέρου ακριβώς στη θέση της λέξης “Germania”.

Σε μια ανάρτησή του στο Facebook o Steyerl  έγραψε ότι οι καλλιτέχνες δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες και σε όσους υποφέρουν από τα μέτρα λιτότητας. Οι καλλιτέχνες που εργάζονται για την υπόθεση του πολιτισμού πρέπει να απαιτήσουν να μπει ένας τέλος στη λιτότητα που υπάρχει στην υγεία, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Σε ένα σχόλιο προστίθενται οι υπογραφές των Julia Akimova, Teresa Bauer, Tim Bitten, Matteo Binci, Anna Böckers, Marco Carrino, Jacopo David, Antonia Deckert, Alexander Deubl, Davide Giacometti, Franke Helbig, Kim Eun Jeong, Christian Kliem, Corinne Mazzoli, Anja Predeick, Luca Pili, Konstantin Landuris, Olaf Nicolai,  και Michela Solinas.

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το