Τοπικά

Η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS

 

Η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης (ΕΚΠΟΛ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου συνεργάζονται με σχολεία και φορείς άλλων χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+. Ειδικότερα, συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ διετούς διάρκειας (2021-2023) με θέμα «Ψηφιακή Εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για μαθητές και οικογένειες με λιγότερες ευκαιρίες». Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να στηρίξει άτομα που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες για εκπαίδευση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, άτομα με αναπηρία, μετανάστες και ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.
Στο πλαίσιο υλοποίησης επιμέρους δράσεων από το προαναφερθέν πρόγραμμα, η ΕΚΠΟΛ και το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου θα συνεργαστούν με τους ακόλουθους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και φορείς: Associação Terras Lucas Movimentos Europeus (Πορτογαλία), Agrupamento De Escolas De Barcelos (Πορτογαλία), Conselleria De Cultura, Educacion E Universidade (Xunta De Galicia) (Ισπανία), CPR Feijoo-Zorelle (Ισπανία) και Shacklewell Primary School (Αγγλία).
Κύριο μέλημα των συμμετεχόντων είναι η δημιουργία και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μάθησης, οι οποίες θα ενισχύσουν μαθητές και μαθήτριες που στερούνται ίσων ευκαιριών στη ψηφιακή εκπαίδευση. Τόσο το υλικό που θα παραχθεί από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς των τεσσάρων χωρών, όσο και τα τελικά συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα είναι προσβάσιμα για εκπαιδευτική χρήση.
«Η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με μεγάλη εμπειρία τόσο στην αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων όσο και στην προσέγγιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, θεώρησε ότι ιδιαίτερα την εποχή αυτή, με την επιδημία του COVID, η αναζήτηση καλών πρακτικών για την εφαρμογή της ψηφιακής εκπαίδευσης σε μαθητές και οικογένειες που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες είναι καθοριστικής σημασίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, κ. Γιώργος Κίτσιος.
Ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών σχεδίων της ΕΚΠΟΛ κ. Δημήτρης Αποστόλου τόνισε ότι «στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους ευάλωτους μαθητές και γονείς την ευκαιρία να συμμετέχουν ισότιμα στο νέο πλαίσιο της ψηφιακής εκπαίδευσης, έτσι όπως αυτό δείχνει να διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια».
Το προαναφερθέν πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ενεργά και το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνδρομή της διευθύντριας του 27ο Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Ιωάννας Λέμα, ενώ η παιδαγωγική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Ιωάννα Τσαπαδά και κ. Σοφία Βαμβακά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το