Αθλητισμός

Η έκπληξη στον μαραθώνιο της Βοστόνης: Υπάλληλος σχολείου, χωρίς προπονητή ο νικητής

Η Ιαπωνία, μια χώρα που λατρεύει τον μαραθώνιο, απέκτησε έναν νέο ήρωα. Δεν είναι και λίγο ένας ερασιτέχνης δρομέας να τερματίζει πρώτος στη Βοστόνη!
Ο Γιούκι Καβαούτσι έκανε την έκπληξη τη Δευτέρα, καθώς ήταν ο νικητής ενός εκ των σημαντικότερων μαραθώνιων στον κόσμο, υπό βροχή. Ο θρίαμβός του δεν αποτέλεσε έκπληξη μόνο για τους υπόλοιπους, αλλά και για τον ίδιο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως είχε προγραμματίσει να επιστρέψει αμέσως στη δουλειά του!
Ο 31χρονος υπάλληλος σχολείου τερμάτισε σε 2ωρ.15.58 και έγινε ο πρώτος Ιάπωνας από το 1987 που κερδίζει στη Βοστόνη. Τη χρονιά που είχε γεννηθεί ο ίδιος. Δεν έχει προπονητή, ούτε χορηγούς και γυμνάζεται στον ελεύθερο χρόνο του. Σε αγώνες παίρνει μέρος μόνο τα σαββατοκύριακα, ή στις διακοπές του.
Μετά τον θρίαμβό του, πήρε τηλέφωνο στο σχολείο που εργάζεται. Υπήρχε σοβαρός λόγος. Από τη στιγμή που δεν περίμενε να κερδίσει, είχε προγραμματίσει να επιστρέψει αεροπορικώς στην Ιαπωνία το πρωί της Τρίτης και να γυρίσει στη δουλειά του από την Τετάρτη.

«Μας πήρε τηλέφωνο και ζήτησε μία επιπλέον ημέρα άδειας. Ο διευθυντής του έδωσε συγχαρητήρια και βέβαια του έδωσε την άδεια», είπε στο AFP ο Γιασουχίρο Μιτσούι, από το σχολείο που εργάζεται ο Καβαούτσι.
«Θέλω να δείξω ότι μπορείς να αγωνίζεσαι σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη κι αν έχεις μια κανονική δουλειά, όπως εγώ», λέει ο ίδιος, για το πώς καταφέρνει να συνδυάσει και τα δύο. Βέβαια, δεν περίμενε ότι αυτό θα περιελάμβανε και τη νίκη στη Βοστόνη.
«Κανένας δεν πίστευε ότι θα κερδίσω. Κατάφερα να δείξω ότι στον μαραθώνιο δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει, μέχρι να τελειώσει ο αγώνας», δήλωσε ο Καβαούτσι, που πρόσφατα είχε μία ακόμη διάκριση. Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, πετυχαίνοντας το ρεκόρ για τους περισσότερους μαραθωνίους με επιδόσεις κάτω των 2ωρ.20.00, καθώς το έχει καταφέρει σε 78 αγώνες.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το