Πολιτισμός

Η εκδήλωση της Πανσελήνου στον Ιστορικό Τόπο Άνω Κερασιάς

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου η εκδήλωση της Πανσελήνου στον Ιστορικό Τόπο της Άνω Κερασιάς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου του Συλλόγου κ. Ελένης Παπαδημητροπούλου και τους χαιρετισμούς του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημητρίου Νασίκα και της εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς κ. Αντωνίας Χασιώτη.

Σε ένα ειδυλλιακό μέρος δίπλα στο καμένο σχολείο, στο «Τσαΐρι», με το φεγγάρι να αργεί, αλλά τελικώς να ξεπροβάλλει πίσω από την «Κώστα – Ράχη» και με την εξαιρετική ηχητική και τεχνική υποστήριξη από τον Ι. Σαλάχα, το μουσικό σύνολο που αποτελούνταν από τους Ζαφείρη Κουκουσέλη (συνθέτη ενορχηστρωτή), Κωνσταντίνο Ζεμπίλα (τραγούδι), Αθανάσιο Τσιοπανάκη (τραγούδι), Ιωάννη Κουκουσέλη (κιθάρα), Μαριάννα Λούμα (τραγούδι), Ιωάννη Κουκουνίτσα (μπουζούκι), Βιργινία Δρογγούλα (τραγούδι) και Δημήτρη Γκοντέλο (τραγούδι), καθήλωσε και συνεπήρε για τρεις και πλέον ώρες το πολυπληθές κοινό. Η απόδοση και η ερμηνεία των τραγουδιών, αφιερωμένων στο φεγγάρι, καθώς και άλλων, από τους μεγάλους δημιουργούς, Β. Τσιτσάνη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Δ. Σαββόπουλο, Μ. Ελευθερίου, Λ. Νικολακοπούλου, Μ. Λοΐζο, συντόνισε φύση και μουσική σε πλήρη αρμονία.
Παράλληλα στον χώρο της εκκλησίας των Αγ. Αποστολών είχε στηθεί το σκηνικό «Τέχνη στην Ύπαιθρο», με τα έργα της ζωγράφου κ. Αρετής Γαζή – Κάρλου να συγκινούν και να κερδίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Την επιμέλεια της τοποθέτησης και της ανάδειξης του εξαιρετικού αυτού αποτελέσματος την είχε η πολυτάλαντη συντηρήτρια έργων τέχνης και ζωγράφος κ. Ελένη Κάρλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την πολύτιμη στήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση τίμησε, πέραν του δήμαρχου Ρήγα Φεραίου, ο πρώην νομάρχης και πρώην δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης Πάνος, ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου κ. Σκρίμπας Ιωάννης, ο ιδρυτής του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού κ. Μοράρος Κωνσταντίνος, η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Τζανετοπούλου Αρετή, καθώς και πολλοί άλλοι.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στα μέλη του Συλλόγου που για ακόμη έναν χρόνο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα εγχείρημα δύσκολο, με πολλαπλές λειτουργικές και οργανωτικές εκφάνσεις.

Η αλλαγή της ημερομηνίας κατά δύο μέρες αργότερα ήταν ακόμη ένα ζήτημα που επέφερε επιπλέον δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά οι επισκέπτες αυτού του ιερού και ιστορικού χώρου έφυγαν με ικανοποίηση και την υπόσχεση για επάνοδο του χρόνου.
Το διάβα της Πανσελήνου στον μοναδικό ουρανό της Άνω Κερασιάς συνόδευσαν μουσικά ο συνθέτης ενορχηστρωτής Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο Κωνσταντίνος Ζεμπίλας (τραγούδι), ο Αθανάσιος Τσιοπανάκης (τραγούδι), ο Ιωάννης Κουκουσέλης (κιθάρα), η Μαριάννα Λούμα (τραγούδι) και ο Ιωάννης Κουκουνίτσας (μπουζούκι), ενώ συμμετείχαν και οι Βιργινία Δρογγούλα και Δημήτρης Γκοντέλος.

Ελένη Παπαδημητροπούλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το