Ελλάδα

Η ειρωνική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Με μια ειρωνική ανακοίνωση απάντησε το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της ΝΔ επειδη μέσα από τις απαντήσεις του προκύπτει -σύμφωνα με την κυβερνητική εκτίμηση- ότι: Είναι έτοιμος να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ αν εκλεγεί, να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ αφού το εισπρακτικό ύψος θα παραμείνει ίδιο, να απολύσει εργαζόμενους συο Δημόσιο, και να αφήσει στον άερα 1.5 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Επιβεβαιώνοντας ότι προσανατολίζεται σε μια σκληρή ιδεολογικη μάχη μέχρι τις εκλογές όπου κάθε ημέρα θα καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ότι τα όσα είπε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε από μόνος του ότι :

– Σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.

– Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

– Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.

– Σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.

– Σκοπεύει να αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

– Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.

– Δε σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.

– Δε σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα.

– Τέλος, φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του.

Με δύο λόγια, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19.

Να βλέπουν οι πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι τον κ. Μητσοτάκη και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασίαπου αυτός πρεσβεύει.

Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το