Ελλάδα

Η ευχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Ελλάδα

patriarxis

Την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριαρχείου για την κρίση που βιώνει η Ελλάδα εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στις Σέρρες.

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε τη διαρκή δέηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» τόνισε, απευθυνόμενος στον κ.Παυλόπουλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά το πέρας της πατριαρχικής θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Αγ. Νικήτα Σερρών

«Έυχόμαστε όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση», πρόσθεσε.

Μετά το τέλος της λειτουργίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στις πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις του δήμου Αμφίπολης στη Μεσολαγγιά, όπου παρέμεινε για λίγα λεπτά και ακολούθως, μετέβη στο σπίτι του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Στο επίσημο γεύμα των αρχών, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, το παρών έδωσαν ακόμη ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Μητροπολίτες και πολιτικές αρχές και φορείς του τόπου.

Στο επίσημο γεύμα που δόθηκε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ξενοδοχείο της πόλης των Σερρών, ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος προς τον κκ Βαρθολομαίο δήλωσε:

«Παναγιότατε, νομίζω ότι από τα βλέμματα των ανθρώπων μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα, αντιληφθήκατε κάτι που δεν χρειάζεται να τονίσω περισσότερο. Πρώτα από όλα τη χαρά των ανθρώπων για την παρουσία σας εδώ, τη χαρά η οποία εκφράζει και την μεγάλη ελπίδα που τρέφουμε μέσα από την παρουσία σας και το έργο σας».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το