Πολιτισμός

Η δύναμη της συγνώμης μέσα από το βιβλίο του αστυνόμου α’ Νικόλαου Καραφυλλίδη

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του αστυνόμου α’ Νικολάου Καραφυλλίδη με τίτλο «Λέγοντας αλήθειες». Την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός Μαρία Τσακνάκη-Γαβαλά, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο πατέρας Επιφάνειος Οικονόμου και η κοινωνική λειτουργός Αδαμαντία Μουτσινά.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Γιάννης Τόλιας και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Βασίλης Καραΐσκος, α’ υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, τόνισε ότι «ο συνάδερφός μας κ. Καραφυλλίδης έχει γράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο και το παρουσιάζουμε για να δείξουμε ότι οι αστυνομικοί έχουν πολλά ταλέντα και ευαισθησίες».

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Καραφυλλίδης, αστυνόμος α’ και συγγραφέας του βιβλίου, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα μυθιστόρημα και μια φανταστική ιστορία που διαδραματίζεται σε δύο μέρη, στο Άγιο Όρος και σε ένα φανταστικό χωριό στη Βόρεια Εύβοια. Ουσιαστικά μπορούμε να το περιγράψουμε ως η δύναμη της συγνώμης. Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές εικόνες από την αστυνομική προανάκριση που έχω ζήσει από την εμπειρία στο σώμα αυτό, πλαισιωμένες και με άλλες ιστορίες. Χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά η θρησκεία και ειδικά το κατανυκτικότερο μυστήριο ίσως αυτής, η εξομολόγηση, για να προβάλλω τη δύναμη της συγνώμης».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «το βιβλίο αποτελούσε ένα παιδικό όνειρο. Κατά δεύτερο συσσωρεύονται οι εμπειρίες και ο καθένας εκτονώνεται με τον δικό του τρόπο».

Πώς προέκυψε το βιβλίο και πώς συνδυάζονται τα δύο, αστυνομικός και συγγραφέας; «Η κατάλληλη λέξη είναι η εμπειρία. Η εμπειρία που σου προσφέρει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν βρίσκεσαι σε κάποιες μάχιμες υπηρεσίες, ζεις πραγματικά τον πόνο του κόσμου, τις αγωνίες του και όλο το δράμα που υπάρχει γύρω μας. Ευτυχώς υπό την έννοια της εμπειρίας, δυστυχώς από αυτό που ζούμε, οι αστυνομικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή πόνου και μάχης απέναντι στο κακό» απάντησε ο κ. Ν. Καραφυλλίδης.
Τα μηνύματα που θέλει ο ίδιος να περάσει, είναι κατά πόσο η συγνώμη μπορεί να διορθώσει κάποια μεγάλα σφάλματα και κατά πόσο η απουσία της μπορεί να καταστρέψει κάποιες καταστάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το