Κόσμος

Η δραματική περιγραφή του Τούρκου που έχασε γυναίκα και τρία παιδιά στον Έβρο

Τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον Εβρο, όταν η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα ανετράπη και βρέθηκε στο νερό με την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, περιγράφει ο Τούρκος Μουράτ Ακτσαμπάι.
Παράλληλα απευθύνει έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες για τα δυο παιδιά του που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Χθες, βρέθηκε νεκρή η σύζυγός του και το ένα τους παιδί.

Η 36χρονη μητέρα των τριών παιδιών που εντοπίστηκε νεκρή

Μιλώντας στον Alpha, ο Τούρκος που συγκλόνισε με τις αναρτήσεις του στα social media, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βίωσε όταν αναποδογύρισε η βάρκα και έχασε μπροστά στα μάτια του ολόκληρη την οικογένειά του: «Οταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δώσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται. Η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν. Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί».

Παρότι καθώς οι ώρες περνούν οι ελπίδες λιγοστεύουν, ο Μουράτ Ακτσαμπάι δεν φαίνεται να χάνει το κουράγιο του: «Εύχομαι τα δύο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες».

Ο Ακτσαμπάι και η σύζυγός του φέρονται να είναι υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, τελούσαν υπό δίωξη από την τουρκική κυβέρνηση και για αυτό αναζήτησαν ασφάλεια στην Ελλάδα. «Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μας έπρεπε να δραπετεύσαμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς», είπε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισαν να κάνουν αυτό το ταξίδι προς τη χώρα μας.

Τα τρία παιδιά σε στιγμές ευτυχίας -Το μικρότερο, μόλις ενός έτους, στη μέση, εντοπίστηκε νεκρό

Υπενθυμίζεται ότι στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννιά άτομα, εκ των οποίων διασώθηκαν τα πέντε. Στα νερά του ποταμού χάθηκε η σύζυγος και τα τρία παιδιά του Ακτσαμπάι. Τα δυο παιδιά αγνοούνται ακόμη, η σύζυγος και το ένα τους παιδί βρέθηκαν νεκροί χθες.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το